*Batman Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Sanat Merkezi öğretmenlerinin hazırladığı ‘Resim-Heykel Sergisi’nde 65 eser görücüye çıktı. Serginin açılışını yapan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran; “Öğrenci ve öğretmenlerimizin sergisini büyük bir keyifle açıyoruz” dedi.

“SANAT BİRLEŞTİRİR”
Batman Sanat Merkezi Öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırladıkları ‘Sanat Birleştirir’ konulu sergi, Atatürk Parkı Yılmaz Güney alanında açıldı. Batman Garnizon Komutanı Seyrüsefer Albay İhsan Kaplan, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Sağlık Müdürü Semih Canpolat ve öğretmenlerin açılışını yaptığı sergide yağlıboya, akrilik ve geleneksel sanatın yansıtıldığı eserler arasında atık boş şişeler de birer sanat eserine dönüştürüldü.

 “ATIKLAR DA DEĞRELENDİRİLDİ”
Batman Sanat Merkezi’nin geçen yıl kurulduğunu ifade eden Milli Eğitim Müdürü Kurtaran; “Bugün hem sanat sergisi hem de sanat öğretmenlerimizin sergisini açtık. Öğretmenlerimiz stantlarda eserlerini tamamlıyorlar. Ayrıca çöpe atılan şişelerin geri dönüşüme nasıl kazandırıldığını gösteren atölyelerde boş şişeler boyatılarak kullanıma kazandırılıyor. Bu sergide emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum” diye konuştu.

MÜZİK DİNLETİSİ EŞLİĞİNDE SERGİ
Batman Sanat Merkezi’nin açtığı sergide 65 eser yer aldı. Heykel, özgün baskı, yağlı boya, geri dönüşüm ve yapma atölyesinin bulunduğu sergi, bugün de halka açık tutulacak. Filografi sergisinin dev bulunduğu Batman Sanat Merkezi’nin ‘Resim ve Heykel Sergisi müzik dinletisi eşliğinde açılırken, sıcak havaya rağmen konuklar sergiye büyük ilgi gösterdi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim