**Mardin, Batman ve Diyarbakır, Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turu'na ev sahipliği yapıyor. Bisiklet turu Mardin’den sonra dün Batman’da start aldı.

ULUSLARARASI BİSİKLET TURU
‘Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turu’nun ikinci ayağı Batman'da start alacak. Bugün 14.00'da Batman’da yapılacak olan Bisiklet Turu, Batman Park önünden başlayacak. Batman Valiliği ile Batman Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek tura Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Türk Hava Yolları'nın yanı sıra Spor Toto, Salcano, Vestel, Shimano ile Torku markaları da destek veriyor. Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turuna tüm Batmanlıları davet ederek, etkinliğe katılacak olan sporculara başarılar diledi.

PEDAL’DA MEDENİYETLER TURU
23-25 Mayıs tarihlerinde Batman’ın da aralarında bulunduğu üç ilde düzenlenen etkinlikte buluşan tecrübeli bisikletçiler, pedal çevirdi. Türkiye Bisiklet Federasyonun düzenlediği uluslararası organizasyonun ikinci ayağında büyükler, gençler ve yıldızlar kategorilerinde gerçekleştirilecek yarışlarda, ikinci gün heyecan Batman'da yaşandı. Bisiklet Turu, Batman Park önünden start aldı. Batman Valiliği ile Batman Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek tura Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Türk Hava Yolları'nın yanı sıra Spor Toto, Salcano, Vestel, Shimano ile Torku markaları da destek veriyor.
BİSİKLETSEVERLER YARIŞMALARI İZLEDİ
Uluslararası Bisiklet Turunun ikinci ayağı Batman’da gerçekleştirildikten sonra katılımcılar üçüncü ayak için komşu il Diyarbakır’a geçecek. Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Uluslararası Medeniyetler Bisiklet turuna ilgi gösteren Batmanlılara teşekkür etti. Etkinliğe katılan sporculara başarı dileyen Başkanvekili Aksoy; “Bisiklet sporunun yaygınlaşması için bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Uluslar arası kategorilerinde başarısı olan sporcuları ağırlamayı bir görev bildik” dedi. (Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilişim