**Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar ve yönetimi, Vali Ekrem Canalp’ı makamında ziyaret ederek kasapların genel sorunlarını görüştü. Dernek Başkanı Rüzgar; “Batman’da sadece bir tane mezbahane var. Diğer illerde olduğu gibi Batman’da da belediyenin bu hizmeti vermesini istiyoruz. Ayrıca Batman’da mandıra sistemi de kurulmalıdır” dedi.

SORUNLARI AKTARDILAR
Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Vali ve Başkanvekili Ekrem Canalp’ı ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında Başkan Rüzgar, kasapların sorun ve talepleri ile çözüm önerilerini Vali Canalp’a iletti. Rüzgar, şöyle konuştu; “Batman nüfusu 700 bine yaklaşıyor ama bir tane mezbahanemiz var ve yeterli değil ve mezbahane ile sorunlar yaşıyoruz. Neredeyse tüm illerde belediye mezbahane hizmeti vermektedir. Bununla beraber mandıra sisteminin kurulması ve kasapların mevcut çiftliklerinde özel kesim yerlerinin açılması konusunda girişimler yapılabilir.”

“HAYVANCILIK OSB HAYATA GEÇMELİ”
Dernek Başkanı Rüzgar, şöyle devam etti; “İluh deresi projesi kapsamında sakatatçılar yerlerinden çıkartılacağı için kendilerine teklif edilen Tablabaşı’nın kendilerine uygun şekilde yapılması ve kalıcı olarak verilmesini istiyoruz. En önemli konulardan biriside Büyükbaş Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi’nin biran önce açılması ve girişimlerin hızlandırılması hem ilimizin ekonomisine katkı sağlayacak hem de istihdam konusunda iyi bir artış olacaktır.” Öte yandan Vali Canalp, sorunların çözümü için gereken desteği sunacaklarını kaydetti. Dernek yönetimi, Vali Canalp’a duyarlılığından ötürü teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim