Petrol kent’te Türkiye Petrollerinde 20 yıl hizmet yapmış ve 1997 yılında emekliliğimi istemiştim. O günden beri de Ankara’da serbest avukat olarak çalışmaya devam etmekteyim. Demek ki 20 yıllık Batmanlıyım. Bizim dönemimizde çalıştığım Hukuk Müşavirliğinin arazi işlerini de yürütmesinden dolayı sadece Batman’da değil, Hakkâri’den tutun da tam Adana’ya kadar adım adım dolaştım. Petrol hangi dağın başında ise biz de oradaydık… O zamanlar TPAO Batman Bölgesi işlerinin yanı sıra Adıyaman bölgesinin, Tüpraş’ın, Ditaş’ın, Botaş’ın işlerini de yapardık. Hatta iki yabancı şirketin arazi işleri de bizim büronun sırtına yüklenmişti... Çok az personelimiz olmasına rağmen çok yoğun çalışırdık. İşlerimizi ihmal etmezdik. Demek ki ‘bionik’ adamlarmışız. Disiplin Kurulu, ihale işlerinin daimi üyesi olmam da işin çabası. Hamdolsun sağlık ve huzurla görevimi bitirdim. Çalışma şartlarım itibarı ile de halktan ve Batman’lılardan hiç kopmadan yaşadım. Nice dostluklarımız nice arkadaşlıklarımız oldu.

TPAO Bölge Müdürlüğü’ne doğru şalvarlıların geldiğini görenler “Selami Bey’in müşterileri geliyor” diyorlardı. Şimdi o kadar yoğunluk kalmamış. Biz  arazi işlerinin bin de dokuz yüz doksan dokuzunu karşılıklı rıza ve anlaşma ile hallederdik. Bizim için kamulaştırma en son başvurulacak yoldu. Kısmet oldu, Batman’a sene de birkaç defa gitme olanağı buldum, arkadaşlarımla dostlarımla sohbet etme bahtiyarlığına eriştim...

Batman’ın geçmişini az çok yaşadığım için eskiyi hatırlayarak, yenilerle bir değerlendirme yaparak yazımı yazmak istiyorum. 

Şimdinin Batman’ın da farklı bir manzara var. Halk rahatça gece gündüz dolaşabiliyor. Alışveriş merkezlerinde modern giyimli kadınlar hizmet veriyorlar, hatta kendi işyerlerini bizzat yürütüyorlar... İnanın, bu manzaralar çok hoşuma gitti... Eskiden özellikle köylerde kız çocukları pek okula gönderilmezdi... Şimdi ise kız öğrenciler bazı okullarda erkek öğrencilerden daha fazla. Modern oteller yapılmış, şehir turizme açılmış... Şehir içi yollar mükemmel, asfaltlar kaymak gibi, sular devamlı akıyor… (Devam edecek)

Editör: TE Bilişim