**Kitap şeklini andıracak olan dijital koleksiyon kütüphaneden işitme ve görme engeliller de yararlanacak. Eski İl Halk Kütüphanesi binası yerinde yapımı planlanan modern bina ihaleye çıkıyor.
BATMAN’A MODERN KÜTÜPHANE
Uzun yıllar Kültür Merkezi Müdürlüğü’nün hizmet verdiği eski binanın yerine modern bir İl Halk Kütüphane binası yapılacak. Kitap şeklindeki kütüphane binasının ihale aşamasında olduğunu belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı; “Valimiz sayın Ahmet Deniz ve Milletvekili sayın Ataullah Hamidi’nin destekleriyle Batman’a yakışır bir il Halk Kütüphanesi binasını kazandıracağız. Eski kütüphane binamızın yerine şehrimize yakışır modern çağdaş, sosyal ve teknik alt yapısı düşünülerek ekspresyonist tasarım mantığıyla kitap modelini andırıyor. Projede Batman’ın iklim koşulları gözönünde bulunduruldu. Bodrum zeminiyle birlikte 3 katlı bir kütüphane binası olacak. Kütüphane binamızda bodrum katında workshop atölyeleri Batman ve yöresinin el işçiliği ve sanatsal değerlerini tecrübe etmeyi sağlayacaktır” dedi.


ENGELLİLER UNUTULMADI
Aslanlı, şöyle konuştu; “Binanın zemin katında modern 180 m2’lik sanat galerisi yine modern 110 kişilik konferans salonu bulunacak.Ferah ve konfor boyutlarda yapı giriş fuayesi ile engelli vatandaşlarımız düşünülerek, işitme ve görme engelli kütüphane salonlarımız dijital koleksiyon kütüphanemiz süreli yayınlar ve bir adet modern kafeterya tasarlandı. Kütüphane binasında toplamda iki adet 1500 m2’lik okuma ve araştırma salonu da bulunacaktır.”
KATLAR PLANLANDI
Yeni İl Halk Kütüphanesinin projesinde katların planlaması şöyle belirlendi;
1.Katında çocuk ve genç bireyler düşünülerek çocuk aktivite alanları, çocuk masal hikâye bölümü, çocuk sinema tiyatro bölümü, çocuk zeka oyunları ve satranç bölümü ve oyuncak kütüphanesi ile toplamda 450 m2’lik hizmet birimleri tasarlandı.
2.Katında okuma araştırma salonuyla birlikte laptoplu çalışma alanları, bireysel çalışma alanları, dijital yayın kütüphanesi ile dijital baskı fotokopi birimleri planlandı.
3. Katında 2 adet eğitim sınıfı, cep sineması, çok amaçlı salon, halka açık internet ve online katalog birimi ile yapının idari hizmet birimleri tasarlandı.

 

Editör: TE Bilişim