Barış Arslan

*50 yıl öncesinde Batman'ın sünnet törenleri de bir başka olurdu. Büyükşehirlerden getirilen sünnet kıyafetleri çocuklara giydirilirdi. Sonradan da ailenin büyükleri düğün hatırası için objektiflerin karşısına geçerdi. 70'li yıllarda TPAO'nun Beyaz Sarayı’ndaki düğünler gençlerin ilgisini çekerdi. İşte 50-60 yıl öncesinde Batman'ın o renkli sünnet ve düğün törenlerinden bir kesit.

SÜNNET KIYAFETLERİ BAŞKANTTEN GETİRİLİRDİ
Yıl 1960. Eski Tekel Caddesi olarak bilinen Gülistan Caddesi’nin hemen başında Batman'ın ilk tüccarlarından Siirtli ilk kasaplardan merhum Felek Koyuncu'nun ev bahçesinden siyah-beyaz bir kare. Torunları için Ankara'dan özel sünnet kıyafetleri getiren merhum Felek Koyuncu, eşi Makbule hanımla torunlarıyla sünnet töreninde objektiflere bu pozu vermiş.

BEYAZ SARAY DÜĞÜNLERİ
TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün sembol binası konumundaki ‘Beyaz Saray’ hem petrol emekçilerinin barınma meskeniydi hem de etkinliklerin adresiydi. 60 ve 70'li yıllarda salonların olmadığı yıllarda Batman'da düğün törenleri,TPAO'nun Beyaz Saray binasında yapılırdı. Yıl 1972. Dönemin Batman gençlerinden Hayyam Gönülaçar, Murat Mungan, İlhami Özsüer, Nusret Koyuncu ve Muzaffer Tunç, şık kıyafetleriyle düğünde bu hatıra kareyi ölümsüzleştirmişler.

LİSELİ GENÇLERİN TİYATRO GURUBU
1974-75 Eğitim-öğretim yılında Batman Lisesinin iz bırakan öğrencilerden bir kare. Eğitim-öğretim yılının sonunda Murat Mungan, Nusret Koyuncu ve Bahri Tunç’tan oluşan tiyatro gurubu sergilediği oyunla eğitimcilerden büyük alkış almıştı. Bahri Tunç, o dönemlerde mahalli sanatçılığın yanı sıra  sahnelenen tiyatro oyunlarında da giydiği ters ceketiyle izleyenleri büyülüyordu.

MODAYI YAKINDAN TAKİP EDERLERDİ
70'lerin ortasına kadar Batman Lisesi öğrencileri modayı yakından takip ederdi. İspanyol paçalı pantolon ve geniş yakalı gömlekleri tercih eden o dönemin liseli gençlerinden Nusret Koyuncu, Nurettin Kıyançiçek, Kasetçi Abdurahman Ersoy ve İluhlu Süleyman Tas bir arada.

Editör: TE Bilişim