Barış Arslan

*Batman’da, 90'lı yıllarda Tarım teşkilatı bahar mevsiminde çiftçilere fide dağıtırdı. Batman'lı çiftçiler, TRT'de yarışırdı. Tarım uzmanları da çiftçileri her platformda bilgilendirirdi. 1996 yılında tarih yazan Batman'ın profesyonel takımı Petrolspor'un başarılarla dolu mazisi geride kaldı. İşte şehrinden dünden kalan bazı kareler.

ÇİFTÇİLERİ UNUTMAYAN TEŞKİLAT’TI

1990'lı Yıllarda Batman'ın Tarım teşkilatı bahar mevsimi gelince; köy ve mezralara yüzlerce meyve ağacı fidesini dağıtırdı. Dönemin eski Tarım uzmanları her köy ve mezraya ulaşırdı. 1992 Yılında Tarım uzmanlarından Celal Aksünger, Nezir Günaydın ve Fadıl Kaplan, fide dağıtımı öncesinde objektiflere böyle poz vermişti.

İMKANLAR KISITLIYDI AMA…

Arıcılık 1990'lı yıllarda Batman'da hızla yaygınlaştı. Bal’ın merkezi olan Sason ve ilçelerinde arıcılığın yaygınlaşması için dönemin Tarım İl Müdürlüğü uzmanları ilçe ilçe gezip bilgilendirme yapardı. Kısıtlı imkanlara rağmen üreticilere kaliteli bal üretimin yapılması için dönemin uzmanlarından Celal Aksünger, Tarım’ın eski konferans salonunda eline aldığı bal peteğiyle arıcıları böyle bilgilendirmişti.

YILLARI TARIM’DA GEÇTİ

Emin Canpolat ve Celal Aksünger, yıllarını Tarım Teşkilatına veren seçkin simalardı. İlçe döneminden Batman'ın ‘il’ oluşuna dek Tarım teşkilatında başarılı projelerle adından söz ettiren Canpolat emekliye ayrılırken, Aksünger hala Tarım’da hizmet veriyor.

TARİH YAZAN O TAKIM YOK

1995-96 Futbol sezonunda Malatyalı Teknik Direktör İsmail Tekin ile Kırmızı-beyazlar adeta tarih yazmıştı. 103 golle 2. lige ‘merhaba’ diyen Batman Petrolspor'u eski milletvekili Faris Özdemir, 16 Mayıs Şehir stadında kutlamıştı. Şampiyon ekibin hatıra fotoğrafı karesinde o futbolculardan oluşan efsane takım artık yok. İşte o muhteşem onbir: "Mehmet Ünver, Servet, Petrolspor eski kulüp başkanı Mustafa Kart, Hidayet Eren, Metin Şimşek, Mustafa, Okan Babahasan, Ahmet, Şeref, Aydın, Faruk, kaleci Mehmet, Kerim ve eski sanatçılardan Naci Coşkun.”

Editör: TE Bilişim