Barış Arslan

*1990'lı Yıllarda petrol kentindeki Oda Başkanları ve esnaf temsilcileri arasında diyalog dikkat çekiyordu. Esnaf Odalar Birliği'nden Şoförler Odası'na, Kahveciler Odası'ndan diğer meslek örgüt temsilcilerine dek dönemin Oda Başkanları bir araya gelir, sorunları konuşurdu. Türk Hava Yolları'nın pervaneli uçakları 1980'li yıllarda Batman hava limanına inerdi. İşte eski Batman'dan unutulmayan kareler.

ODA BAŞKANLARININ DAYANIŞMASI
Seksenlerin sonu ile 90'ların ortalarında Batman'daki Esnaf Odaları'nın temsilcileri, parmakla gösteriliyordu. Şoförler Odası Başkanı merhum Şükrü Uzunboylu, Batman Esnaf Odalar Birliği eski yönetim kurulu üyesi Nurettin Kurt ve yine esnaf temsilcilerinden Rasim Arıkan, artık aramızda yok. Dönemin eski Esnaf Odalar Birliği Başkanı Ahmet Damlar, Kahveciler Odası Başkanı Seyfettin Güneri, esnaf temsilcileri Faysal Fidanlık, Şehmus Kaya ve Emin Vural objektiflerimize böyle poz vermişlerdi. Eski Şoförler Odası Başkanı Uzunboylu, esnaf temsilcisi Kurt ve Arıkan hakkın rahmetine kavuşurken o gülümseyen yüzlerden geriye bu kare kaldı.

80'LERDE PERVANELİ UÇAKLAR
1980'li Yılların ortalarında Batman hava limanına daha çok pervaneli uçak seferleri düzenlenirdi.  20 yolcunun bindiği küçük uçaklar, haftada 3 gün Batman-Ankara arasında sefer düzenlerdi. Yıl 1987. Havalimanında görevli emekli Astsubay Namık Başçavuş ve ekibi objektiflerimize böyle poz verirken, pervaneli uçak ta Batman yolcularını bekliyordu. ‘Şanlıurfa’ isimli pervaneli uçaktan bir manzara.

KUSEN'İN ESKİ HASANKEYFİ
Dört dönemdir Hasankeyf Belediye Başkanlığını yapan Abdulvahap Kusen, tarihi ilçede uzun süre görev yapan siyasetçi konumunda. Kusen, ilk dönemde Hasankeyf'in tarihi yönünü ülkenin dört bir yanına anlatmıştı ve turizmi canlandırmıştı. Bir dönemler, kale başında bir mağarada sembolik başkanlık makamını kurmayı düşleyen Hasankeyf Belediye Başkanının, ilk döneminde kaleden izlediği Hasankeyf'e bakışı objektiflerimize böyle yansımıştı.

EKMEKÇİ İLE ANKARA SOHBETİ
Yıl 1996. Dönemin Batman Milletvekili Faris Özdemir'in de katıldığı ‘yılın başarılı gazetecileri’ yarışmasında ÇGD Genel Başkanı merhum Mustafa Ekmekçi, Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan'a ödülünü verirken, petrolün başkenti Batman'ı da sormuştu. İşte o koyu sohbete katılan emekli eğitimci Sadettin Vergili'nin de katıldığı o sohbetten geride kalan bir kare.

Editör: TE Bilişim