Barış Arslan

*Batman var eden TPAO’daki etkinlikler ve spor müsabakaları petrol kentinin olmazsa olmazıydı. TPAO’nun Kristal parkı henüz bitmemişti. Etkinliklerin adresi ise 1 nolu misafirhaneydi. Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf, hafta sonları petrolcülerin akınına uğrardı. Türkiye kupası maçlarında Petrolspor’un başarısı konuşulurdu.

1 NOLU MİSAFİRHANE GÖZDE MEKANDI

Kristal Park’ın olmadığı dönemlerde TPAO’daki etkinliklerin adresi 1 nolu misafirhaneydi. Şimdilerde spor kondisyon merkezine dönüştürülen o eski 1 nolu misafirhanen dili olsa da konuşsa. Batman’da salonların olmadığı dönemlerde aktivitelerin büyük bölümü TPAO’da yapılırdı. Yıl 1970. Dönemin eğitimcisi Rüştü hoca, TPAO hukuk işleri sorumlusu Avukat Selami Yücel, Eski fotoğraf sanatçısı Kemal Tapan bir etkinlikte eşleriyle dans ederken objektiflere böyle yansımıştı. Şimdilerde TPAO’da ne eski binalar kaldı ne de etkinlikler. Yılda bir defa yapılan kuruluş yıldönümü etkinlikleri de sıradanlaştı.

PETROLCÜLER HASANKEYF‘TE STRES ATARDI

Burası Zeynel Bey türbesi çevresinden bir kare. TPAO emekli Avukatlardan Malatyalı Selami Yücel ve bir dönemler Batman Çağdaş’ta yazarlık yapan TPAO emeklilerden merhum Yaşar Koray ve arkadaşları, bir hafta sonunda bu hatıra kareyi çekmişti. 25 süreyle Batman’da görev yapan Avukat Yücel Ankara’da yaşamını sürdürürken, Batman’dan sonra Aydın’a yerleşen Yaşar Koray ise geçirdiği kalp krizi sonucu hakkın rahmetine kavuştu. O hatıra kareden bu manzara geride kaldı.

BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATMIŞTI

1975-76 Futbol sezonunda kurduğu güçlü ekiple Batman Petrolspor Türkiye Kupası finallerine kadar yükselmişti. O dönemde takımın başında Ağrılı Teknik Direktör merhum Nihat Toğaç vardı. Kırmızılı-Beyazlı ekip Kars, Ceyhan, Hatay ve  Altınordu takımlarını dize getirmişti. Finalde Kocaeli’ne yenilen Kırmızı-Beyazlı ekibin o başarılı 11’i. “(Ayaktakiler) Lütfi, Ceylan, Mehmet Günay, Urfalı Halil, Faik Babaoğlu (Bebo), Adanalı Muhammed. (Oturanlar) Adanalı Mehmet, Mahmut, Siirtli Arif, Mehmet Aksu, Elazığlı Şemsi Çelik.”

VOLEYBOL SEVGİSİ BİR BAŞKAYDI

TPAO’daki Voleybol turnuvaları da heyecanlı ve çekişmeli geçerdi. Yıl 1977. Yer TPAO kapalı spor salonu. Turnuvada birinciliği elde eden o eski simalardan bazı isimler hakkın rahmetine kavuştu. İşte o voleybol turnuvasının birincilerinden bir hatıra kare. Merhum Kemal Özpirinççi, Cevat Baskın, Bedri Ares. Oturanlar Malatyalı Selami Yücel ve Şaban Özmarasalı.

Editör: TE Bilişim