34 YILDA BÜYÜK DEĞİŞİM YAŞADI

Bir zamanların ‘sessiz ovası’ Batman’ın şimdilerde Belde Mahallesi’ne dönüştü. O sessiz ovada beton bloklar yükseldi. Dönemin Batman Kaymakamı merhum Ali Ülger, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Tatar, Belediye Fen Müdürü Sıtkı Erbatur ve Belediye S.O. İşletme Müdürü Bedrettin Ramanlı’nın aralarında bulunduğu dönemin ilçe yöneticilerinin fotoğraf çektiği ‘yer’i şimdilerde tanıyanlar yok denecek kadar az. Belde Mahallesi’ndeki eski konutların yapıldığı alanda hatıra kare çeken eski yöneticilerden Kaymakam Ülger, yaşama veda etti.

TARİHİ MEYDANDA BİR BAYRAM

Yıl 1988. Tarihi Cumhuriyet meydanında ulusal bayrama katılan dört yöneticiden biri vefat etti. Diğerleri ise Batman dışında. Batman’ın son Kaymakamı Ali Ülger, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Dönemin Garnizon Komutanı emekli Tümgeneral Gültekin İnan İzmir’de, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Tatar Nevşehir’de, İl Jandarma eski Komutanı Albay Avni Sıçrar ise Ankara’da yaşıyor. Yıllara meydan okuyan eski Demir oteli ve iş merkezinin gölgesinde ise sayısız bayram törenleri geçti.

BATMAN’DA BİR KARŞILAMA TÖRENİ

Batman Hava Meydan Komutanlığında ‘apron’ ve yolcu terminalinin olmadığı dönemler 1990 öncesiydi. Batman’ın ‘İl’ olmasında imza atan dönemin İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ve OHAL’in ilk Valisi Hayri Kozakçıoğlu’nu Batman hava limanında karşılayan Batman’ın ilçe yöneticileri arasında eski Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Alaettin Sever Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Tatar, Son İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Başgör ve TPAO eski İtfaiye Müdürü merhum Hadi Kavak da vardı.

PARK RESTORANT VE ESKİ ÖĞRETMENLER

Yıl 1989. Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Kayapınarlı Fikret Bademci idi.  TPAO Park Restorant da bir araya gelen fedakar eğitimciler, haftanın yorgunluğunu atardı. Özgür Çelebi, Hülya Kayhan, Nurten Bedük, Nursel Çabuk, Selmin Tekince, Şükran Korkmaz ve Ayten Akdumlu’nun 32 yıl önce Park Restoran’taki eğitimcilerin hatıra karesi. Park Restorant’ın bahçe bölümü yeşilliğiyle göz kamaştırırdı. O park restorant da kapatıldı.

FUTBOLSEVER BEDÜK…

Batmanlı futbolsever Ömer Bedük, aynı zamanda koyu Fenerbahçe taraftarı. FB’nin eski futbolcusu Turan Sofuoğlu, Siirt ve Batman Petrolspor’u çalıştırdığı dönemlerde futbolsever Bedük’le dosttu. İşte Bedük’ün, Fenerbahçe’nin Siirt’e konuk olduğu sahada Sofuoğlu ile çektiği hatıra fotoğrafın üzerinden 21 yıl geçti.

Editör: TE Bilişim