YAHŞİ VE TATAR İKİLİSİ

Yıl, 1987. Dönemin Batman Kaymakamı merhum Aydın Arslan, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne atanınca, Batman Kaymakamlığına kısa bir süreliğine Kaymakam stajyeri olarak görev yapan Metin Yahşi atanmıştı. Kaymakam vekili Yahşi, son Kaymakam Ali Ülger atanıncaya kadar Batman’da görev yapmıştı. Kaymakam vekili Metin Yahşi ile dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkadir Tatar ile makamında objektiflerimize böyle poz vermişti.

MEYDANDA COŞKULU BAYRAMLAR

Yıl, 1988. Dönemin yöneticileri, ulusal bayramda Cumhuriyet meydanındaki protokol tribününde yerini almış. Aralarında Kaymakam merhum Aydın Arslan, Garnizon Komutanı Albay Gültekin İnan, Jandarma Alay Komutanı Albay Avni Sıçrar, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Tatar, TPAO Batman eski Bölge Müdürü Mehmet Yamaç, eski TÜPRAŞ Batman Rafineri Müdürü Cevat Kocaman, Sivil Savunma Müdürü İzzettin Seçkin ve İpragaz Dolum tesisleri Müdürü Akay Sağlam’ın da aralarında bulunduğu Batman’ın eski protokolünden geride kalan bir kare.

MERHUM ÖZAL BÖYLE KARŞILANMIŞTI

1990 Yılı öncesinde ‘Doğu ve Güneydoğu’ gezilerinde Batman’da konaklayan dönemin Başbakanı merhum Turgut Özal, memleketi Malatya kadar petrol kentine de önem verirdi. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün eski misafirhanesinde ağırlanan merhum Özal’ın eski koruma Müdürü Musa Öztürk, tesislere girişte, dönemin Batman’daki il yöneticilerinin eşleri tarafından böyle karşılanmıştı.

ETKİNLİKLERİ KAÇIRMAYAN KAYMAKAM’DI

Batman’ın yanı sıra görev yaptığı Diyarbakır, Şırnak ve Karaman’da hizmetleriyle adından söz ettiren eski Valilerden merhum Aydın Arslan, 1988 yılında Kaymakamlık yaptığı petrol kentinde 7’den 77’ye herkesin takdirini toplamıştı. 1988 Yılında Batman’daki bir etkinlikte dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Tatar ve eski fotoğraf sanatçısı Kemal Tapan’ın, TPAO tesislerinde çektiği hatıra kare. O dönemlerde babası Kemal Tapan’la fotoğraf karesinde yer alan 7 yaşındaki Onur Tapan, şimdilerde 40 yaşında. Onur Tapan, şimdilerde İngiltere’de yaşıyor.

DOĞAN’A VEDA

1987 ile 1990 Yılları arasında Batman’ın İluh Mahallesi’ndeki Tepebaşı’nda İlçe Jandarma Komutanlığını yapan eski Üsteğmen Süleyman Doğan’a düzenlenen veda gecesinden bir kare. Batman’ın eski Belediye Başkan Yardımcılarından Kadir Tatar ve İlçe Milli Emniyet Müdürü Süleyman Başgör’ün de katıldığı veda gecesinde eski simalardan Hayrettin Hamidi de objektiflere böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim