**Batman Üniversitesi, Dohuk’taki Selahattin Eyyübi Üniversitesine artık daha yakın. Dohuk’taki Çalıştay’a katılan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Selam Uluçam; “Selahattin Eyyübi Üniversitesi ile karşılıklı önemli projelere imza attık. Duhok Üniversitesi yaşayan dillerde bize öğretim görevlisi yetiştirecek. Biz de onlara Jeoloji bölümü görevlisini göndereceğiz” dedi.

İKİ ÜNİVERSİTE’DE DAYANIŞMA

Batman Üniversitesi ile Kuzey Irak’ın Duhok kentindeki Selahattin Eyyübi Üniversitesi arasında karşılıklı öğretim görevlisi anlaşması sağlandı. Geçen hafta 22 ülkeden yaklaşık 100’e yakın öğretim görevlisinin konuk olduğu Duhok’ta Selahattin Eyyübi Üniversitesi’yle önemli bir anlaşma imzaladıklarını söyleyen Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam; “1982 yılında gördüğüm Erbil ile şimdiki Erbil arasında büyük bir değişim var. Duhok’taki Üniversite bize Kürt dili edebiyatı üzerine öğretim görevlisi yetiştirecek. Biz de onlara Jeoloji bölümünden öğretim görevlisi hazırlayacağız. İki Üniversite artık birbirine daha yakın duracak” diye konuştu.

“4 DİLDEN BÖLÜM AÇACAĞIZ”

Batman Üniversitesinde önümüzdeki süreçte ‘yaşayan diller’ kapsamında açmayı planladıkları Kürtçe, Arapça, Farsça ve Süryanice dillerinde yetişecek öğretim görevlilerinin Duhok’taki Selahattin Eyyübi Üniversitesinden Batman’a gönderileceğini ifade eden Rektör Uluçam, şöyle devam etti; “Daha önce de açmayı planladığımız ancak henüz hayata geçiremediğimiz ‘yaşayan diller’ bölümünün öğretim görevlileri bize Selahattin Eyyübi Üniversitesinden gelecek. Biz de Jeoloji bölümündeki öğretim görevlilerini Duhok’a göndereceğiz. Amacımız, iki Üniversite arasında diyalogu daha da artırmaktır. Yakın bir tarihte de Selahattin Eyyübi Üniversitesi Rektörü konuğumuz olacak.”

**********

Batman Üniversitesi Japonya’da

Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te Japonlarla birlikte kazı çalışmalarına imza atan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Japonya’nın davetine 21 Mart 2013 tarihinde üç kişilik bir heyetle gideceklerini söyledi. Japonlularla Arkeolojik çalışmalara da imza atacaklarını ifade eden Rektör Uluçam; “Üniversitemiz ile Japonya’daki Üniversite arasında Arkeoloji alanındaki çalışmalara yönelik projemizi de yeni yılda hayata geçireceğiz” dedi. 

Editör: TE Bilişim