**Batman’ın da aralarında bulunduğu 9 İl’de ‘Yerel Yönetim Personeli Kapasite Artırımı’ projesinin son ayağında yaklaşık 50 personele eğitim veren GAP Eğitim Koordinatörü Şehmus Yılmaz; “Amacımız Belediye ve Özel İdarelerde verilen hizmetlerin kalitesi ile etkinliğinin artrılmasıdır” dedi.

BİRİM PERSONELLERİNE EĞİTİM
Batman’ın ilçe Belediyeleri ile Özel İdare Genel Sekreterliği birim yöneticilerinin katıldığı GAP Bölge Kalkınması İdaresi’nin çalıştayı Batman’da start aldı. Mezopotamya otelinde yapılan Çalıştay’a katılan GAP Eğitim Koordinatörü Şehmus Yılmaz, amaçlarının Belediye ve Özel İdare tarafından verilen hizmet kalitesini artırmak olduğunu ifade etti. Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak’taki Çalıştay’ın son ayağının Batman olduğunu belirten Yılmaz; “Projemiz amacına ulaşıyor” dedi.
“EĞİTİM PROGRAMLARIMIZ SÜRECEK”
Batman’ın da aralarında bulunduğu 9 İl’deki Büyükşehir, İl, ilçe, beldeleri ile İl Özel İdarelerin sunduğu hizmetlerin yelpazesini genişleteceklerini ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti; “Yerel yönetim personeli kapasite artırımı projesi kapsamında kurumlardaki kalitenin ve etkinliğinin artırılması amacıyla, insan kaynaklarının geliştirilmesine yönelik eğitim ihtiyaç analizlerinin yapılacağı ve bu ihtiyacı gidermeye yönelik eğitim programları uygulanacak.”
PROJE 2018’E KADAR
Bu yıl başladıkları projenin 2018’de tamamlanacağını belirten GAP eğitim koordinatörü Şehmus Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü; “Hedeflerimizin öncelikleri arasında eğitim ihtiyaç analizlerinin yapılması, ihtiyaç duyulan her türlü eğitimlerin programlanması ve gerçekleştirmesi, bölge yerel yönetimlerinin uluslar ve uluslararası bilgi ve deneyimlere erişimini artıracak platformların kurulmasıdır.”
1 GÜNLÜK ÇALIŞTAY
Gün boyu süren Çalıştay, iki oturum halinde gerçekleşti. Geçen yıl gerçekleşen projeye bu yıl başlanıldığına işaret eden GAP eğitim koordinatörü Yılmaz; “2014-2018 yılları arasında uygulanacak olan GAP eylem programındaki projemiz ‘Kurumsal Kapasitesinin Geliştirilmesi’ bileşeni ‘Yerel yönetimler Eylemi’ kapsamında bulunuyor. Son Çalıştay’ı Batman’da düzenledik. Genel Çalıştay’ı da önümüzdeki ay Şanlıurfa’da gerçekleştireceğiz” dedi. (Bahar Çakar- Hasan Hüseyin Çelebioğlu)


Editör: TE Bilişim