İLK BELEDİYE BİNASI TAŞTANDI
1955 Yılında ‘belediyeliğe’ kavuşan Batman’ın ilk yerel yönetim binası, 1956 yılında Cumhuriyet Meydanı’nda yapılmıştı. Batman’ın ilk Belediye Başkanı merhum Sait Ramanlı, şimdi ki Öncü Eczanesi’nin bulunduğu yere taştan yapılı hizmet binasını kazandırmıştı. 1956 Yılında hizmete giren Belediye binasının önünde 29 Ekim Cumhuriyet bayramı etkinliği yapılmıştı. Dönemin esnafları bir araya gelmişti, ilk kasaplardan merhum Tamer Koyuncu ve hala Batman’da yaşamını sürdüren Nuri Koyuncu’nun da aralarında bulunduğu petrol kasabasının Nahiye Müdürü Ahmet Kayhan ve diğer esnaflar, bu hatıra kareyi çekmişti. Şimdi bu taşlı binanın yerinde ise iş merkezi var.

İKİNCİ BİNA DA İŞ MERKEZİ OLDU
Cumhuriyet caddesine 1960’lı yılların başında modern bir belediye hizmet binası kazandıran Başkan yine Sait Ramanlı idi. Eski Kaymakamlık bitişiğinde iki katlı binayı yapan ilk başkan Ramanlı, Almanya-Münih’ten getirdiği hizmet binası projesini hayata geçirmişti. Belediyenin ikinci binası da 1999 yılında satılmıştı. 2000 İş Merkezine dönüştürülen Batman Belediyesi’nin ikinci hizmet binası bir zamanlar kentin modern yapıları arasında yer alıyordu. Şimdi o binanın yerinde de büyük bir iş merkezi var.

İKİ DÖNEM BAŞKANLIK YAPTI
Batman’ın ilk Belediye Başkanı Sait Ramanlı, 21 Kasım 1955 ila 4 Haziran 1960 yılları arasında görev yaptı. İkinci dönemde de tekrar Belediye Başkanı seçilen Başkan merhum Ramanlı, 1963 ila 1968 yılları arasında ikinci kez 5 yıl süreyle görev yapmıştı. Batman’ın ilk kurucu belediye başkanı ünvanlı Ramanlı, Cumhuriyet meydanı ile Cumhuriyet caddesine iki hizmet binası kazandırmıştı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim