Batman Çağdaş Gazetesi 38 yıl önce bugün Batman’a gözlerini açmış. İyi ki açmış. Gazeteyi bugünlere getiren başta, nur içinde yatsın rahmetli  Enver Arslan, Arif Arslan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ulusal Gazetelerin önemi tartışılmaz ama yerel gazeteler uzakta olanı yakına, duyulmayanı duyulur hale getirdiği için, orada yaşayan ve topraklarından uzakta olanlar arasında büyük bir değer yaratır.  Yerel Gazetelerin bu etkisi, yerel halk ile gazete arasındaki görünmeyen bağı görünür kılar ve gazete sayfalarında yan yana dizilmiş cümlelerde kendinden izler bulduğu için de gazeteyi kendine ait hisseder.

       Yeni Zaman Matbaası’nın temeli üzerinde yükselen Batman Çağdaş Gazetesi, Tekel Caddesi‘nin (Gülistan Caddesi) ortalarında, bizim elektrik dükkanı karşısında olmasından dolayı ilk gençlik yıllarımda bazen orayı izler ve orada büyülü bir dünyanın var olduğunu sanırdım. Daha sonra yakından görmek için arada bir ziyaret ederdim orayı. Orada, kardeşler arasında çok iyi düzenlenmiş iş bölümü ilk anda fark edilirdi. Onları izlerken, evdeki yaşantıyı hiç kesintiye uğratmadan orada devam ettirdiklerini düşünürdüm hep. Gazetesi’nin kurulduğu o mekan da; Rahmetli Enver Ağabey’i, bir sayfanın üzerine  eğilmiş dikkatle incelerken, Arif Ağabey’i de de sürekli koştururken hali kalmış hafızamda.

        Batman Çağdaş Gazetesi’nin 38 yıldan bugüne başarıyla gelmesi, o düzenli işleyen çarkın korunmasından kaynaklandığına inanıyorum. Bu başarılı yıllarda Batman’a çok olumlu etkileri oldu. Büyüyen şehirler, sosyal geçmişi görünmez kılar. 1983-1984 yılları öncesi Batman için Çekirdek Batman terimini kullanmak yanlış olmaz, çünkü Batman büyümüş olsa da büyük bir çoğunluk birbirini tanırdı, tanışmayanların ise yüzleri tanışırdı ama Çekirdek Batman’ın 1984 yılından sonra, ayrılanlar ve aldığı yoğun göç sonucu kabuğu kırıldı. Başta Batman Çağdaş Gazetesi olmak üzere diğer tüm yerel gazeteler sosyal geçmişi sayfalarında yaşatmaya çalıştı. Bu konuda her Batmanlı’nın benim gibi müteşekkir olduğunu düşünüyorum.

        Batman Çağdaş Gazetesi’nin 38 yıllık yaşantısında ne gibi zorluklarla karşılaştığı bilinmez ama geçen bu süre zarfında ayakta kalması ve hâlâ bizlere seslenmesi büyük bir başarı ve bizler için ise büyük bir mutluluktur. Önceki satırlarda “Kendine ait hissetmesi,” diye yazmıştım. Bence Batman Çağdaş Gazetesi’nin en büyük başarısı Batmanlı’larda o hissi yaratmasıdır. Gelişen bilgi teknolojilerine çabucak adapte olup, uzaktaki bizlere güncel haberleri anında ulaştırması ise bizlere bir armağandır.

          Sayfalarında geçmişi ve bugünü, güçlü bir projektör ışığı altında bizlere ulaştıran Batman Çağdaş gazetesi’nin doğum günü kutlu olsun. Nice başarılı yıllarda birlikte olma umuduyla....

            

   

      

Editör: TE Bilişim