** Ortadoğu’daki savaş ve mültecilerin dramına dikkat çekmek için Batmanlı Ziya Saran, bu kez farklı bir yöntemle mesaj verdi. Dünyayı sarsan Aylan Kürdi’yi temsili oyuncakla canlandıran Batmanlı aktivist, 40 çocuğu da eğlence merkezine götürerek eğlendirdi.

BU KEZ BÖYLE MESAJ VERDİ
Bir süredir bölge ve ortadoğu barışı için Batman’da farklı etkinlikler gerçekleştiren Batmanlı Ziya Saran, bu kez dünyayı saran Aylan Kürdi üzerinden mesaj verdi. Dün öğle saatlerinde Atatürk parkında oyuncak bebeğe Aylan bebeğin temsili giysilerini giydirerek, 40 çocukla birlikte etkinlik gerçekleştiren barış savunucusu Saran, tüm yurttaşların barışı haykırması gerektiğini söyledi.



ÇOCUKLARI EĞLENDİRDİ
Atatürk parkındaki etkinliğin ardından 40 çocuğu AVM’deki eğlence merkezine götüren Saran, evrensel barış için mücadeleye devam edeceğini söyledi. Saran, şöyle konuştu: “Etkinliği düzenlemedeki amacım, Ortadoğu’ da akan kanın durması ve evrensel barışa katkı sunmaktır. Aylan Kurdi etkinliğiyle evrensel mesaj vermek istedim. Barışı isteyen, barışa katkı sunmayı amaçlayan her vatandaş bu tür etkinlikler düzenlenmelidir. Barış yanlısı olduğumuzu gösterelim. Savaşın acı yüzünün ortaya konması için Aylan Kurdi’nin heykelinin yapılması gerekiyor.”

Editör: TE Bilişim