Covid-19 aşı uygulamasında ülke ortalamasının çok gerisinde kalan Batman’da, aşı olanların sayısının festivalle yükselmesi hedefleniyor. Aşısını yaptıran gençler, Ece Seçkin ve Ceza konserlerine ücretsiz katılabilecek.

 
AŞI FARKINDALIĞI ŞART
Aşı konusunda Türkiye ortalamasının çok gerisinde kalan Batman’da Koronavirüse karşı yeni bir seferberlik başlatılmış durumda. Yüzlerce ekip, kapı kapı dolaşıp aşı olmak isteyen vatandaşlara bu hizmeti evinde verirken, gençleri aşı olmaya ikna etmek için de yeni bir çalışmaya gidildi.
 
BİLET SORUNU AŞILDI
Batman Belediyesi’nin 21-22 Ağustos tarihlerinde düzenleyeceği Gençlik Aşısı Müzik Festivali ile gençlerde salgın konusunda farkındalık oluşturmak ve Covid-19 aşı oranlarında artış hedefleniyor. Ünlü sanatçıların konserlerine ücretsiz katılabilmek içinse aşı olmak yeterli. İşte tam da bu yüzden festivalin sloganı: Bilet sorunu AŞILDI…


 
ECE SEÇKİN SAHNE ALIYOR
21 Ağustos Cumartesi Fuar Alanı’nda gerçekleşecek festivalin ilk gününde Ece Seçkin sahne alacak. ‘Hoşuna mı Gidiyor’ parçasıyla büyük çıkış yakalayan ve birden fazla şarkısı YouTube’da 100 milyonun üstünde dinlenenler listesine giren Seçkin, gençlere Covid-19 aşısı olmaları çağrısında bulundu. Ece Seçkin, aşı olan gençlerle birlikte unutulmaz bir konser gecesi yaşayacaklarının sözünü verdi.
 
HER GENCE CEZA YOK!
Rap müziğin zirvedeki ismi Ceza ise 22 Ağustos Pazar akşamı Batmanlı gençlerle buluşacak. Ceza, konserde gençlerle bir araya geliyor; ancak ünlü rapçinin bir araya geleceği “Covid-19 aşısını yaptıran Batmanlı gençler.” Ceza’nın Batman konseri paylaşımları ise sosyal medyada dikkat çekti. Farklı illerde yaşayan gençler, kendi şehirlerindeki yöneticileri etiketleyerek, “Batman’daki gibi, siz de bize Ceza’yı getirin” yorumları yaptı.
 
ŞAHİN: “TEK SİLAHIMIZ AŞI”
Kurban Bayramı öncesinde kent genelinde günlük ortalama 50 olan vaka sayısının 4 kat artarak 500’e yükseldiğini belirten Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, “Bunlar sadece birer rakam değil, birer can. Maske, mesafe, hijyen kuralına uymamak ya da aşı yaptırmamak gibi duyarsız davranışlar insanlarımızın hayatını riske atıyor. Özellikle gençlere sesleniyorum. Lütfen aşı olalım. Yoksa hem kendimiz hasta oluruz hem çevremize zarar veririz. Aşı olalım ve sevdiklerimizi de koruyalım. Ünlü sanatçıların Batmanlı gençlerle buluşacağı Gençlik Aşısı Müzik Festivali bunun için güzel bir fırsat” dedi.
 
ÜCRETSİZ BİLETLER
AŞI NOKTALARINDA
Batman Belediyesi’nin Koronovirüsle mücadele kapsamında sponsor firmaların desteğiyle düzenlediği Gençlik Aşısı Müzik Festivali’ne ücretsiz bilet alarak katılmak isteyenlerin öncelikle İl Sağlık Müdürlüğü Aşı Noktalarına başvurmaları gerekiyor.

Kimlere bilet verilecek?
-14 Ağustos 2021’le konserlerin gerçekleşeceği 22 Ağustos 2021 tarihleri arasında Aşı Noktalarına giderek ilk doz veya ikinci doz aşısını yaptıranlara, aşı sonrası ücretsiz bileti teslim edilecek.
-14 Ağustos 2021’den önce 2 doz aşı yaptıranların ise, ücretsiz bilet için sosyal sorumluluk şartı bulunuyor. Bu kişiler de aşı yaptırmayan bir arkadaşını ikna ederek Aşı Noktalarına götürmesi durumunda kendisi ve arkadaşı için 2 bilet almaya hak kazanacak.
Festivale katılmak için bu iki seçenekten birini yerine getirmek yeterli. Zira katılımın başka bir yolu yok. Biletler ücretsiz ve para ile satılmıyor.
 
FESTİVAL KURALLARI
-Festival alanında maske ve mesafe kurallarına uymak zorunlu.
-Aşı noktalarından aldıkları biletlerle birlikte festivale gelenler, girişte bulunan kontrol noktalarında kimlik kartı ve HES kodu karşılaştırmasının ardından konser alanına girebilecek.

Editör: TE Bilişim