“BU YIL SOĞUK FAZLA”
Batman’da soğuk havalar nedeniyle bazı vatandaşlar araçlarını battaniye, branda ve halılarla örterek korumaya çalışıyor. Batman’ın özellikle Kozluk, Sason ve Gercüş ilçelerinde etkili olan don ve buzlanma nedeniyle araç sahipleri motor kısmının, cam ve kapılarını donmaması için otomobillerini battaniye ve brandayla örtüyor.

“ARAÇLAR BU ŞEKİLDE DONMUYOR”
Batman kent merkezinde de araçlarını halı ve battaniye ile örten bazı araç sahipleri, “Bu yıl Batman’da da havalar soğuk, geceleri hava sıcaklığı eksilere kadar düşüyor. Biz de araçlarımızı battaniye, yorganlarla örterek korumaya çalışıyoruz. Araçlarımız bu şekilde donmuyor, bu yıl soğuklar oldukça etkili” dediler.

“ARAÇLARI KORUMAK ZORUNDAYIZ”
Batman’ın Ziya Gökalp Mahallesi’nde soğuk hava nedeniyle aracının motor bölümünü battaniye ile örten bir otomobil sahibi, şunları kaydetti; “Batman, son yılların en soğuk kışı yaşadı. Önceki hafta kar yağışı Batman kent merkezinde de etkili oldu. Ancak ilçelerde kara kış daha etkili. Geceleri eksi havada araçlarımızı sarmak durumunda kalıyoruz.” (Yunus Yasak)

Editör: TE Bilişim