** 17-19 Nisan tarihleri arasında Bolu’da yapılan üniversiteler arası kick boks Türkiye şampiyonasında Batman Üniversitesi öğrencisi Damla Tozdemir, Türkiye 3.’sü oldu.

 

388 SPORCU YARIŞTI

Batman Üniversitesi BESYO 1. Sınıf öğrencisi Damla Tozdemir, 17-19 Nisan 2015 tarihlerinde Bolu İzzet Baysal Üniversitesi’nde yapılan ‘Üniversiteler arası Kick Boks Şampiyonası’nda Türkiye üçüncüsü oldu. 388 Sporcunun madalya için ter döktüğü müsabakalara Batman Üniversitesi 4 erkek, 2 bayan toplam 6 sporcu ile katıldı. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür Vekili Halil Çöl’ün gözetiminde Çorum’da Taekwon-do ile tanışan şampiyon Damla’nın daha önce de Tayland kökenli olan Mai Thai’de de Türkiye ikinciliği bulunuyor.

 

“ONURLANDIK”

Batman Kick Boks İl Temsilcisi Nuh Aşan, Batman’a madalya ile dönmenin onurunu yaşadıklarını belirterek: “Üniversiteler arası Kick Boks müsabakası ilk kez yapıldı. Batman Üniversitesi öğrencisi bir sporcunun Batmanımıza madalya getirmesi bizi onurlandırdı. Batman Üniversitesi şehrimize sportif anlamda güzel katkılarda bulunmakta. 17-19 Nisan 2015’te Edirne’de Üniversiteler arası Güreş Şampiyonasında Batman Üniversitesi Türkiye 5. Oldu. Kick Boks Federasyonu olarak başarılı sporcularımızı elimizden geldiğince desteklemek ve dünya üniversiteler arası spor karşılaşmalarında görmek en büyük temennimiz” dedi. Batman Üniversitesi Kick Boks Antrenörü Habip Çelik ise şunları söyledi: “Başta Rektörümüz olmak üzere, bu başarılı sonucu almamızda emeği geçen herkese teşekkür etmek isterim. Batman Üniversitesinde Kick Boks kursunun açılması, malzemelerin temini, şampiyona boyunca masrafların karşılanması bize başarıyı getirdi.” 

Editör: TE Bilişim