** Bağlar mahallesi muhtarı Mazhar Yiğit, İş-Kur alımlarına dikkat çekerek: “İşe yerleştirmelerde İş-Kur, önceliği yardıma muhtaç kişilerden kullanmalı” dedi.

 

“MAĞDURİYET YAŞANIYOR”

İş-Kur’un farklı programlarla işçi alımlarında dargelirli ailelerin mağdur edildiğini belirten Bağlar mahallesi muhtarı Mazhar Yiğit, önceliğin yardıma muhtaç ailelere verilmesini gerektiğini söyledi. Muhtar Yiğit, şöyle konuştu: “Mahallemizde yaklaşık 750 kişilik nüfusa tekabül eden 150 hane halkı Genel Sağlık Sigorta kapsamında olup yeterli maddi geçim olanaklarına sahip değillerdir. İş-Kur yerleştirme çalışmaları kapsamında mağdurlara öncelik tanınması gerekirken, geçici ve dönemlik de olsa işe yerleştirmelerde mağduriyetler daha da artmaktadır. 2014 yılında Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük bünyesinde yaklaşık 2 bin kişi alınmış ve bunların bir kısmının yardıma muhtaç ve mağdur olmadıkları halde dönemlik-geçici işlere yerleştirildiklerine şahit oluyoruz.”

 

“DUYARLILIK BEKLİYORUZ”

Yeni alımlarda önceliğin mağdur ailelere verilmesi gerektiğine de dikkat çeken Yiğit, şöyle devam etti: “Önümüzdeki dönem Orman İşletmeleri için alınacak işçiler için maddi durumu elverişsiz kişilere öncelik tanınmasını, ayrıca Belediye birimlerine, daimi, geçici veya dönemlik olarak alınacak işçiler için de zor durumdaki yurttaşlarımıza öncelik tanınmalı. Bu konudaki taleplerimi Valilik, Belediye, İş-Kur, Aile ve Sosyal Politikalar ile Sosyal Yardımlaşma Vakfına da yazılı olarak bildirdim. Yetkililerden duyarlılık bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim