**Hasankeyf ilçesine bağlı Üçyol köyünde hayata geçirilecek ‘Üçyol Ekolojik Köy Projesi’ ile turizme yönelik çalışmalar devam ediyor. Üçyol köyündeki 8 adet mağara butik otele dönüştürülmesi planlanırken, hobi bahçeleri, yürüyüş yolları ve kamp alanları da yapılacak.

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK”

Hasankeyf ilçesinde mağaraların turizme kazandırılması amacıyla 2015 Yılı Güdümlü Proje desteği kapsamında hazırlanan ‘Üç yol Ekolojik Köy Projesi’ Valilik ve DİKA  desteğiyle Üç yol köyünde uygulanacak proje hayata geçiriliyor. Bu kapsamda, Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, İl Özel İdaresinden Mimar Ömer Faruk Erdem, Mimar Özay Özkan, Projeyi hazırlayan firma yetkilisi, Proje Koordinatörü Şehmus Bıçakçı, Birlik Müdürü Fahrettin Kaymak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Şah Kaya ile birlikte Üçyol köyünde incelemelerde bulundu.

DİKA’YA TEŞEKKÜR

Kaymakam Baygüven, şöyle konuştu: “İlçemize Turizm anlamında büyük katkı sağlayacak olan ve toplamda 2.666,66,TL bütçeye sahip ‘Üç yol Ekolojik Köy Projesi’nin sözleşmesini imzaladık. Projemize büyük ölçüde hibe desteği sağlayan Dicle Kalkınma Ajansına teşekkür ederim. Projenin eksikliklerinin tamamlanarak en kısa sürede ihaleye çıkılarak tamamlamak istiyoruz. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Türkiye’nin örnek köyünün oluşturularak turizm boyutunda ilçemize ciddi anlamda katkı sağlayacak.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim