“BATMAN ÇOK DEĞİŞTİ”

21 Mart 1979 ile 1984’ün Ağustos ayına kadar Batman’da görev yapan Balıkesirli emekli eğitimci Mustafa Memiş, Batman’ın ilk İmam Hatip Lisesi’nde okuttuğu öğrencilerinin düzenlediği ‘Pilav Günleri’ne katıldı. Pandemi nedeniyle iki yıl ara verilen ‘Pilav Günü’ne bu yıl katılmaktan keyif aldığını belirten 72 yaşındaki Mustafa Memiş, “40 Yıl öncesinin Batman’ı ile şimdi ki petrol kenti arasında uçurum var. Eski Batman’dan hiçbir şey kalmamış. Öğrencilerim, beni gezdirmezse eski okulun bulunduğu semt ile oturduğum evi bile çıkaramayacaktım” dedi.

“ŞİMŞEK VE EKMEN’DEN DESTEK GÖRDÜM”

İlk görev yeri olan Batman’a trenle yolculuk yaptığını söyleyen Memiş, şunları kaydetti; “1979 Yılında ilk görev yerime gelirken yolculuğum trenle tam 32 saat sürmüştü. İki mektupla Batman’ın iki önemli simasıyla tanıştım. Biri eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ağabeyi eski eğitimci Ahmet Şimşek’ti. O dönemler Ulu Camii yakındaki Sevinç Kitap Kırtasiye’ye bakıyordu hem de öğretmenlik yapıyordu. Günlerce evinde kaldım. Siirt’ten de atamamın Batman’a yapılması için eski siyasetçilerden merhum Abdurrahman Ekmen’in desteğini aldım ve 5 yıl süreyle petrol kentinde görev yaptım.”

“ÖĞRENCİLERİMİ ÇOK SEVİYORUM”

Eski öğrencileri arasında Prof. Dr. Halil Demir, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü ve Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan, Yusuf Çiftçi, Hatip Demirdağ ve Mahfuz Özcan’ın da aralarında bulunduğu eski öğrencileriyle bir araya gelip hasret gideren emekli eğitimci Mustafa Memiş, “Sadece Edebiyat derslerine değil, diğer sosyal aktivitelerle öğrencilerin buluşması için Beden Eğitimi Öğretmenliğini de üstlendim. Okulda ilk Voleybol takımını kurdum. Öğrencilerimi, İmam Hatip Lisesi’nden şimdi ki Kuyubaşı konutlarına kadar koşuşturdum. Öğrencilerimle bir araya gelmekten mutlu oluyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim