VALİ DENİZ: “BATMAN MODERN BİR ŞEHİR”
Vali Ahmet Deniz’in mesajı şöyle: “Bugün modern bir şehir konumuna gelen Batman ilimizin 28’inci Kuruluş yıl dönümünü kutlamanın sevincini yaşamaktayız. Son yıllarda birçok alanda yapılan önemli yatırımlar, verimli toprakları ve üretim potansiyeli sayesinde bugün iddialı bir kent konumuna gelen Batman’ı marka şehir yapmak, en iyi noktalara getirmek için hep beraber çalışacağız. Batman, hızla büyüyüp gelişen organize sanayi bölgesi, havalimanı, bölünmüş yolları, köprülü kavşakları, eğitim alanında yapılan modern okul ve yurtlarıyla, üniversitesiyle bilim ve sanayi kenti olama yolunda ve gelişmiş iller arasında yerini almaya emin adımlarla ilerlemektedir. Batman ilimizin 28. kuruluş yıl dönümünü münasebetiyle, ilimizin gelişip kalkınması adına emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım.”

HAMİDİ: “YILDIZI PARLAYAN BİR ŞEHİR”
Ak Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi ise iki dönem belediye başkanlığı yaptığı petrol kentinin dününe dikkat çekerek, şunları söyledi: “Bölgesinin parlayan bir yıldızı konumuna gelen Batman’ın 28. Kuruluş yıl dönümünü huzur ve kardeşlik şehrinin hemşerileri olarak sevinç ve mutluluk içinde karşılamaktayız. Batman, il oluşunun üzerinden geçen 28 yıllık bir zaman zarfında bir köy niteliğinden modern bir kent vasfına kavuştu. 8. Cumhurbaşkanı rahmetli Turgut Özal’ın büyük destekleriyle il oluşunu sağladığımız dönemde Batman için modern bir kentin projeksiyonunu ortaya koymuştuk. İki dönem belediye başkanlığı ve üçüncü dönem milletvekilliği yaptığım zaman zarfında refah seviyesinin yüksek olduğu, her yönüyle gelişmiş, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin hâkim olduğu, çekim merkezi bir şehir inşası için büyük bir himmet ve gayret gösterdik. Özellikle son dönemde, gecemizi gündüzümüze katarak hemen her alanda Batman’a yaptığımız yatırımlarla şehrimiz hızlı bir gelişim kaydetmiştir. Batman’ın il olmasında en büyük emek sahibi olan Merhum Turgut Özal ve o dönemde milletvekili olarak çok büyük emek sarf eden aile büyüğümüz kıymetli ağabeyim Kutbettin Hamidi’ye ve o günden bu güne şehrimize emeği geçen her kese şükranlarımı bir borç biliyorum. Nice huzur ve barış içinde 28 yıllar dileğiyle, tüm hemşerilerime selam ve saygılar sunuyorum.”

AKSOY KUTLADI
Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy da 16 Mayıs 1990 tarihinin Batman için bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Batman'ın, her geçen gün cazibe merkezi olma öneminin arttırdığına dikkat çeken Başkan Vekili Aksoy: “Cazibe merkezi olma özelliğini hiçbir zaman yitirmeyen Batman, sosyo-ekonomik, turizm, kültürel yönleriyle tercih edilen iller arasında ön saflarda olan ilimiz, son zamanlarda adından Sağlık Turizmiyle sıkça söz ettirmesini bilmiştir. Batman, ulaşım yönünden de stratejik bir öneme sahiptir. Bir yandan hava yolu, demir yolu diğer yandan da İpek Yolu ve uluslar arası yol trafiğinin bağlantı yolları güzergâhında bulunması Batmanın konumunu daha da arttırmaktadır. Her geçen gün gelişerek büyüyen Batmanımız artık kabına sığmaz hale gelmiştir. Batmanlı hemşehrilerimizin 28. il oluş yıl dönümünü kutlar, sağlık, huzur ve mutluluklar dilerim” dedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim