**Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan; “Geçen yıl kuraklık ve don nedeniyle buğday üretiminde yüzde 30’lara varan kayıplarla karşılaşmıştık. Bu yıl yüksek verim çiftçinin yüzünü güldürüyor” dedi.
VERİMLİ SEZON
Batman ve yöresinde buğdayda verimin yüksek olması üreticinin yüzünü güldürdü. Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan, buğday hasadının geçen haftadan itibaren yapıldığı Batman’da bu yıl iklim koşulları ve yeterli yağış nedeniyle dekar başına verimin yüksek olduğunu ifade etti. Verimin yüksek olmasının üreticiyi sevindirdiğini belirten Doğan; “Geçen yıl kuraklık ve döllenme döneminde don nedeniyle buğday üretiminin yüzde 30’lara varan kayıpla karşılaşmıştık. Bu yıl yöremizde yüzde 40-50 arası, önceki yıllara oranla en az yüzde 20, taban arazilerde de 30’lara varan ürün artışı gerçekleştirdiğini görüyoruz” diye konuştu.


SEZON İYİ GEÇTİ
Batman yöresinde dekar başına ortalama 500-600 gram verim alınabileceğine işaret eden Doğan, şöyle devam etti; “Bu yıl ki hasad sonuçlarına baktığımızda çorak arazide 500-550 kilogram, sulu arazide 650-700 kilogram kadar ürün elde ediliyor. Geçen yıl 200 bin ton buğday rekoltesi elde edilmişti. Bu yıl 220 bin tonun üzerinde bir rekolteye ulaşılması planlanıyor. Çiftçinin umudu ürüne iyi fiyat vermesidir.”



GÖZLER FİYATLARDA
Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, çiftçilerin iyi bir sezon geçirdiğini ifade ederek, şöyle konuştu; “Her şeyden önce yöre çiftçisi için iyi bir sezon geçti. Alınan ürün miktarından herkes memnun. Ancak bazı yörelerde hasat sayesinde yağış olması ürün kalitesini olumsuz etkilediği için çiftçimizi üzdü. Yine de çiftçi iyi bir fiyat bekliyor. Herkesin gözü bu yıl TMO’nun ürüne iyi bir fiyat vermesidir.”

Editör: TE Bilişim