Batman Barosu: “15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY Terör örgütü tarafından parlamenter sistem, sivil siyaset ve demokratik rejime yönelik darbe kalkışması yapılmış olup, darbe girişimi büyük bedeller ödenerek bertaraf edilmiştir. Türkiye toplumunun darbeye karşı tüm dünya halklarına örnek olabilecek demokratik refleksi takdire şayandır. Batman Barosu olarak beklentimiz; darbe sürecinden sonra demokratik düzenin güçlendirilmesi, ülkemiz sorunlarının siyasal zeminde çözülmesi, farklılıkların zenginlik olarak görülerek hareket edilmesi ve bir an önce normalleşme sürecine gidilmesidir. 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirenleri ve destek verenleri bir kez daha lanetliyor, bu darbe teşebbüsü sırasında şehit olan tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.”

Lokman Özkan (Anadolu Gençlik Derneği Başkanı): “15 Temmuz Kalkışmasının üzerinden bir yıl geçti. Bu kalkışmaya karşı yapılan çağrılar üzerine sokağa çıkarak direnirken Hakk’ın rahmetine kavuşan tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize şifa ve Milletimize de sabırlar diliyoruz. Tüm yaraların sarılmasını, tüm yetimlere sahip çıkılmasını diliyoruz. Mezkûr yapılanma (FETÖ yapılanması) sadece Türkiye’de değil, tüm İslam ülkelerinde ve diğer birçok ülkede İslam’ı tahrif etmek gibi bir rol üstlenmiştir. Bu proje Allah düşmanlarını dost, haramları helal, gayrimeşru işleri ibadet, Müslümanları düşman gören bir İslam oluşturma projesidir. Bu proje Siyonist-emperyalist odakların ‘Ilımlı İslam’ projesidir.”

Aladdin İraz (Hukuki Araştırmalar Derneği Başkanı): “Bu teşebbüs, bu ihanet, sadece iktidarı değiştirme kastı ile yapılmamış olup işgal için yapılmıştır. 15 Temmuz teşebbüsü seçimlerle iktidarı değiştirme imkanın elde edemeyeceğine anlayan emperyalist güçler, maşaları eliyle gerçekleştirilen bu kalkışma kadim devleti işgal altına sokma ve Parçalama gayesini gütmüşlerdir. Göğsü iman dolu milletimiz tarihte belki de ilk defa böyle vahşi bir teşebbüse sessiz kalmamış cesaret ve kararlılıkla karşı koymuştur.  Milletimizin göstermiş olduğu bu kahramanlığı gören hain, kukla darbeci ve destekçileri şunu bilmeliler ki bu millette bu iman olduğu sürece hiçbir zaman başarılı olmayacaklardır. Bu vesileyle Şehitlerimize rahmet, milletimize ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.”

Orhan Edis (Sağlık-Der Temsilcisi): “Bu örgütün yaptığı darbe girişimini halkımız hemen püskürtmüştür, göğsünü siper etmiştir. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Netice itibariyle ‘Milletin’ dediği olmuştur. Burada bir zaferden söz edilecekse, bu zafer ‘Millet’in zaferidir. Hak mücadelesi veren, hak için vatanını can siperane savunan yediden yetmişe herkesten Allah razı olsun.15 Temmuz 2016 yeni Türkiye’nin Kurtuluş bayramının başlangıcıdır.”

Editör: TE Bilişim