** Vali Yılmaz Arslan, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi binasını ziyaret etti. Sason ve Kozluk hariç Batman genelinde 121 nokta kameralarla izlenecek. Vali Arslan, sistemle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

KENT MERKEZİNDE 106 KAMERA

Emniyet Müdürlüğü bahçesinde yeni yapılan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) binasında incelemelerde bulunan Vali Yılmaz Arslan, sistem hakkında bilgi aldı. İl ve ilçe merkezlerde toplam 121 noktaya kurulan kameraların izlendiği kamera izleme odasında sistemi izleyen Arslan, Şube Müdürü Adnan Ortaköy’den sistem hakkında bilgi aldı. Kent merkezinde 106, Beşiri, Gercüş ve Hasankeyf’te de 15 noktada kurulan kameralarla, kent merkezi ve ilçeler dakikası dakikasına izleniyor.


İHBARLAR ANINDA DEĞERLENDİRİLİYOR

Kamera izleme odasında kamera inceleme operatörleri, telsizciler, operasyonel birimlerdeki yetkililer çalışıyor. Odada ayrıca teknik olarak, telsiz ve 155 Polis İmdat hatları mevcut olup, gelen ihbarlar anlık olarak değerlendirilerek ilgili birimlere aktarılıyor. Vali Arslan, kameralar sayesinde kentin muhtelif yerlerinde yaşanan trafik kazaları ve ilimizde yaşanan olumsuzlukların anlık olarak kameralara yansıdığını, bu sistem sayesinde ilimizde yaşanan bu tür olayların azalacağını ve daha çabuk bir şekilde aydınlatılmasının kolay olacağını ifade etti. Öte yandan Arslan, Sason ve Kozluk ilçelerinde de kameraların kurulması için yetkililere talimat verdi. Ayrıca dışarıdaki ekiplere dağıtılan 100 adet Galaxy Note 2 cihazı ile anlık olarak şahısların kişisel ve araç bilgilerine ulaşılıyor. 

Editör: TE Bilişim