**Yaklaşık 20 bin kişinin katılımıyla son yılların en görkemli 1 Mayıs’ını Batman’da gerçekleştirdiklerini söyleyen Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Tekik; “İşçi sınıfı ve emekçiler, Batman’da özgürlük ve barış isteğini bir kez daha meydanda haykırdı” dedi. 


COŞKULU 1 MAYIS’A TEŞEKKÜR
Geçen Cuma 9 İl’in emekçilerinin katıldığı 1 Mayıs kutlamalarının görkemli geçtiği Batman’da emekçilere teşekkür eden Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik; “1 Mayıs’ta Batman’ın meydanlarında barış rüzgarı esti” dedi. İşçi sınıfı ile emekçilerin, özgürlük ve barış kadar iş güvencesiyle adil paylaşım istediğini belirten Tekik, sözlerini söyle sürdürdü; “Batman’da en uzun emek kortejinde işçi, bayramını coşkuyla kutladı. Gerek Batman gerekse bölge illerinden 1 Mayıs kutlamalarına katılan tüm emekçilere teşekkürü bir borç biliyoruz. Olaysız ve barış mesajlarıyla geride kalan 1 Mayıs, Batman’da ruhuna göre gerçekleşti.”

“ÜZÜNTÜMÜZ ELEKTRİĞE
KAPILAN ÇOCUKLARDI”
Tekik, şunları söyledi; “Tek üzüntümüz etkinliklerin son bölümünde elektrik hattına kapılan gençlerdi. Biri iyileşen, diğeri ise Elazığ’a kaldırılan kardeşimize Allah’tan şifa diliyoruz. O gencimizin bir an önce sağlığına kavuşmasını istiyoruz. Gönül isterdi ki; 1 Mayıs kutlamalarına siyasi alanların sembol isimleri de gelseydi. O zaman kitle üçe katlanırdı. İnşallah, önümüzdeki 1 Mayıs’ları tam bir Newroz coşkusunun katılımı, direnişi ve mücadelenin gününü kutlayacağız. 2015’in 1 Mayıs’ı coşkulu ve görkemliydi. Katkıda bulunan herkese teşekkürler. Batman 9 İl’in emekçilerine örnek bir ev sahipliği yaptı.”
Editör: TE Bilişim