*Geçen hafta sonu Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili aday listelerini 21 Mayıs’ı beklemeden açıkladı. Bugün de mesai saati bitimine kadar tüm partiler, listeleri Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edecek. Mesai saatinin ilk gününde öğle saatlerinde listelerde yer alanlar çevrelerine haberleri yayacak…
 

*Tabanı olan AK Parti ve HDP listelerinde büyük değişim bekleniyor. Hafta sonu listelere son şeklini veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kosova’ya gitti. AK Parti’de artık listeler tamam. HDP Batman listesinde de ciddi bir değişim söz konusu. SP listesinde de sürpriz bir isim olabilir…

LİSTELERDE DEĞİŞİM
24 Haziran seçimlerine katılacak partilerin Milletvekili aday listeleri, bugün YSK’ya verilecek. Bir de Bağımsız olarak aday olacakların da isimlerinin mesai saatine dek YSK’ya teslim edilmesi gerekiyor.
Milletvekili aday listeleri sır gibi saklanıyor. Ancak isimleri listede olanlar, mesai saati öncesinden de duyum alabilecek.
AK Parti’nin listesinde büyük değişim bekleniyor.
Eski milletvekillerinden bir-iki ismin listede olacağı söyleniliyor.
Ancak kimlerin listede olacağıyla ilgili tahmin yapmak çok zor.
Çünkü listelere son şekli veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kosova’ya gitti. Artık listeler kesinleşti.
Ve çıkacak listeyi kimse kestiremiyor.
Daha önce de yazdık. Listelerde bu kez büyük bir değişim yaşanacak...

HERKESİN KULAĞI ANKARA’DA
AK Parti gibi tabanı olan HDP’de de Batman Milletvekili aday listesinde büyük bir değişim söz konusu. Liste başında sürpriz isim getirilebilir.
Ancak bu kez Batman listesinden avukat Mehdi Öztüzün’ün aday gösterilip gösterilmeyeceği de merak konusu… HDP’de mevcut vekillerden ikisinin yeni liste olmayacağı dillendiriliyor.
Saadet Partisi’nde de tecrübeli bir politikacının liste başında olacağı günlerdir konuşuluyor.
O politikacının kemik oyları ile SP tabanındaki oylar bir anda gözleri bu partiye çevirdi.
CHP Batman Milletvekili listesinde birinci sıranın kime verileceği merak ediliyor.
İyi Parti’de birinci sıra için İl Başkanı Kısmet Çelik’in adı ön planda.
Bugün herkesin kulağının olacağı başkentte, siyasetçiler için zor bir gün…

LİSTELER AÇIKLANINCAYA DEK
Evet, siyasette 24 saat bile uzun bir süre... Fakat Milletvekili adayları için artık 24 saatten de az bir süre kaldı.

Adaylar için geri sayım başladı.

Bugün mesai saati bitiminde artık 24 Haziran seçimlerine girecek partilerin adayları sahneye çıkacak. Listelerde yer alacak adaylar, tanıtımın ardından soluğu seçim bölgesinde alacak. Apar-topar seçim propagandasına start verecek.

Listelerde kendilerini bulamayanlar, belki de partilerine sırt çevirecek. Bazıları da rakiplerinin karşısındaki partilere de geçiş yapabilecek. Bu de yörenin bir gerçeğidir.

Her seçim döneminde ‘liste küskünlerinin’ yaptıkları ilk icraat çok sadık oldukları dedikleri partilerinin listesinde olmayınca; ilk tepkisi de partileriyle arasına mesafe bırakır nedense…

Kısacası; bugün bazı liste depremi yaşanabilir… Milletvekili aday listelerinin açıklanmasıyla partilerde taşlar da yerine oturmuş olacak…