*Haftalardır bu köşede Batman’ın hem sağlıkta hem de ulaşımda geri kaldığını dile getiriyoruz. Bazı okurlarımız, yorumlarıyla bu şehrin sorunlarına olan duyarlılığını ortaya koyuyor…

*Gerek yeni hastane gerekse de hava ulaşımında bu şehrin yerinde saydığını söylüyoruz. Bu şehrin orta yerinde duran sorunlara ilgili ve yetkililerin de artık çaba göstermeleri gerekiyor…

HER GÜN YORUM ALIYORUZ
Haftada birkaç kez bu köşede, “Batman’ın kazanılmış yeni hastanesi daha fazla gecikmemeli”, “Hava ulaşımında sefer sayımız azaldı, pahalı uçuyoruz” diye iki önemli konuyu her gün dile getiriyoruz.

Son dönemlerde de en çok yorum ve olumlu tepki aldığımız bu genel sorunlara olan duyarlılığımız ortada.

Bugün de bu iki önemli konuyla ilgili gelişmeleri planlıyordum. Ancak, Batmanlının bu önemli soruna nasıl sahip çıktığını göstermesi açısından, gazetemizin sitesine gönderilen yorumları buraya almayı uygun gördüm.

Umarız, ilgili ve yetkililer vatandaşın sesine kulak verir.

İşte o yorumlar…

OKUR NE DİYOR?
-Bu şehirde en büyük sorun sağlık. Batman’a acil yatırım sözü verenler 500 yataklı yeni hastanenin yapımı konusunda üzerine düşeni yapmalı. Bu yatırımın planlaması da yeni değil. 5 Yıldır bu şehir bu yatırımı bekliyor. Bu yatırım için her şey hazırsa, niye bu çileyi vatandaş çekmeye devam etsin. Zaten yeteri kadar geciken bir yatırım. Bu önemli yatırımın artık bir an önce gerçekleşmesi gerekiyor. Bu şehrin önemli sorununun çözümü bekliyor halk… (B.T.)

-Önceki Valilerimiz, şimdi ki Vali sayın Hulusi Şahin gibi bu yatırımın takipçisi olsaydı, belki de şimdi hastanenin açılışını konuşurduk. Yine de geciken bu hastanenin artık kesinleşmiş bir arsası ve Bakanlıkta yatırım planlaması var. Bu işin takipçisi olmak gerek… (Bahri B.)

-Güney Raman yolunda yapımı kesinleşen 500 yataklı hastanenin artık gerçekleşmesi gerekiyor. Batman’la birlikte yapımı planlanan Elazığ’daki 1050 yatak kapasiteli hastane hizmete açıldı. Bizde daha yer yeni kesinleşti. Yeni Valimiz sayın Hulusi Şahin’in, hastane yerini 113 dönüme çıkarmasına da sevindik. Umarız, bu yatırım en kısa zamanda gerçekleşir. Batmanlının sağlık çilesi de sona ermiş olur… (Ercan A.)

-Son yıllarda Batman sağlıkta sınıfta kalan bir il. Başka bir İl’de böyle önemli bir yatırımın bu denli zaman almasına kimse sabır gösteremezdi. Arsası hazır, Sağlık Bakanlığı’nın da ilk önce yapılacağını duyurduğu Batman’ın yeni hastanesi daha fazla gecikmemeli. (Ahmet S.)

-Vali sayın Hulusi Şahin’e teşekkür ediyoruz. Batmanlıların bir an önce gerçekleşmesi için uğraş verdiği bu hastanede daha fazla süre kaybına neden olmaması için Vali sayın Şahin’in gösterdiği duyarlılığa teşekkür ediyoruz. (Kasım Z.)

-Batman’da 8 aydır göreve başlayan Vali Hulusi Şahin’in yeni hastaneyle ilgili girişimlerine teşekkür ediyoruz. Bir de aylardır bu sağlık yatırımının takipçisi olan Batman Çağdaş Gazetesi ailesine minnettarız.  (Erhan A.)

-Ne yazık ki bazı kurumlar zamanında hastane yerini geciktirdi. Bu konuda ihmali olanlarla ilgili soruşturma başlatılmalı. Bu yatırımı geciktirenlerden hesap sorulmalı. Nereden bakarsanız, Batman’ın 5 yıllık bir kaybı oldu. Valimiz sayın Hulusi Şahin’den çok memnununuz. İnşallah bu 500 yataklı yeni hastaneyi Batmanımıza kısa sürede kazandıracaktır. (Mehmet Batmanlı)

*****

EN PAHALI UÇUŞ BATMAN’DA
Komşu iller Diyarbakır, Mardin’in yanı sıra Şanlıurfa ve Elazığ’a göre daha güvenli olan Batman Havalimanı nedense; uçak seferlerinde ‘üvey evlat’ muamelesi görüyor.
Günde üç-dört seferle sınırlı tutulan havalimanına daha önce tahsis edilen seferler alınıp başka illere kaydırıldı. Bölgede fazla yolcunun olduğu şehir Batman. Fakat yanı başımızdaki Diyarbakır sefer sayısında Batman’ı 10’a katlıyor.
Batman havalimanındaki bu çifte standart uygulamaya herkes seyirci.
Batman’ın sefer sayısındaki mağduriyeti aylardır giderilemedi.
Batman’dan uçak bilet fiyatlarının yüksek olduğunu bilmeyen yok ama kimse Batmanlıların çektiği bu eziyete de ‘dur’ diyen yok.

UÇAK BİLETLERİ CEP YAKIYOR
Batman-İstanbul, Batman-Ankara uçak bilet fiyatları uçtu gitti.
Batman-Ankara bilet fiyatları ortalama 300 ila 350 TL oldu.
Batman-İstanbul seferleri ise 350-400 TL’den düşmüyor.
Komşu İl Diyarbakır’da ise İstanbul ve Ankara’ya seferler, bu fiyatların çok altında.
Hem biletlerdeki fiyat yüksekliği hem de zaman kaybı; Batmanlıları hava taşımacılığında zor durumda bırakıyor.
Batman’da bilet bulamayan birçok yolcu Diyarbakır’ın yolunu tutuyor.
Diyarbakırlılar itiraf ediyor; “Yolcularımızın çoğu Batman’dan.”
Batmanlılar, hava taşımacılığında ‘üvey evlat’ muamelesiyle karşılaşıyor ama bu sorunu dile getirenlerin sayısı da iki elin parmak sayısından çok az.
Acaba Batmanlı, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Elazığlıdan çok mu zengin de ulaşım için bu kadar ücret ödüyor?