Değerli Okurlar, Batman’ımızın il statüsü kazanmasının üzerinden 32 yıl geçti.

İl statüsü kazanmış bir kent için 32 yıl az bir zaman değildir.

5542 Sayılı Kanuna göre illerin en büyük mülkü amiri, yöneticisi Valilerdir.

Geçen 32 yıllık zaman sürecinde bu kentte çok sayıda Vali görev yaptı.

Kadere bakınız ki Batman’da köşe yazarlığına 1990 yılında başlamışım.

Köşe yazarlığı yapmam hasebiyle bu kentte görev yapmış tüm Valilerle (Son Vali hariç, henüz tanışamadım) tanışmışlığım vardır.

Sadece bir köşe yazarı değil, aynı zamanda önemli bir STK’nın temsilcisi de olduğumdan, yeni Valimizle İnşallah önümüzdeki günlerde tanışmayı umuyorum.

Yeni atanan il yöneticilerine yoğun ziyaretler gerçekleştiğini bildiğimden, şu aşamada yeni Valimizi rahatsız etmeyi doğru bulmuyorum.

Yeni Vali ile ilgili yorum yazmadığımı belirten bazı okurlarımı daha fazla bekletmek istemediğim için bu değerlendirmeyi yapıyorum.

**

**

VALİ HAKKINDA OLUMLU DÜŞÜNCELER…

Günlerdir yerel basınımızda ve sosyal medyada kentimizde görevine yeni başlayan Valimiz Sayın Ekrem Canalp ile ilgili haberler ve paylaşımlar yer almaktadır.

Haberlere ve paylaşımlara baktığımda genel olarak Vali Canalp hakkında olumlu bir düşüncenin oluştuğunu ifade edebilirim.

Vali Canalp’ın çocuklarla, yaşlılarla, emekçilerle, parklarda oturan annelerle samimi fotoğraflarının etkileyici olduğunu söyleyebilirim.

Özellikle beni etkileyen ve hakkında olumlu düşüncelere sevk eden Petrolkent mahallesindeki görüntüsüdür…

Kim ne dese desin, Valimizin, Petrolkent’te sokakta oynayan iki çocukla, bir duvar dibinde yerde oturduğunu gösteren fotoğraf karesi hakkında kesinlikle; “Bu göstermeliktir, şov amaçlıdır” düşüncesine kapılmadım. Bana gayet samimi ve içten geldi. Bu benim açımdan kendisinin artı hanesine puandır. Ancak bu yazımda uzun uzadıya ifade edebileceğim önemli kıstas ve ölçütlerim doğrultusunda Vali hakkındaki düşüncelerim netleşecektir, bunun için de zamana ihtiyaç vardır.

Halka karşı böyle mütevazi ve içten yaklaşımları olan Vali, toplumun her kesiminden mutlaka takdir toplayacaktır.

Şu aşamada yeni Valimiz hakkında olumlu düşüncelere sahip bir kitle gerçeğini gözlemliyorum.

**

**

KALEMİMİN HAKKINI VERMELİYİM...

Batman’ın il olmasından bu yana geçen zaman sürecinde toplumun karşısında olan ve bu kentin sorunlarıyla ilgili olan biri olarak kentimize atanan tüm yöneticilerin iyi ve başarılı olmalarını gerçekten istiyorum.

Yeni Valimiz Sayın Ekrem Canalp’ın, kentimizden ayrıldığında ‘İz bırakan Vali’ olarak anılmasını yürekten diliyorum.

Nasıl ki ülkeyi idare eden tüm yönetimlerin başarılı olmalarını istiyorsam(Çünkü başarı veya başarısızlıklarının faturasını milletçe ödüyoruz), aynı şekilde kentimi yönetecek üst düzey mülki idare amirinin de başarılı ve iyi olmasını isterim.

Evet, bir köşe Yazarı olarak görevim; halkıma, kentime karşı görevlerimi sorumluluk bilinciyle yerine getirmemdir.

Eğer elimde kalem tutuyor ve bir köşede halkın, kentin hak ve hukukunu savunacak konumda bulunuyorsam, sorumluluk bilinciyle hareket ederek görevimi yapmalıyım.

İl yöneticilerine şirin görünerek, onlara yakın durarak, onların gönüllerini okşayan yazılar yazarak değil, belki Hakkı savunarak vazifemi yapmalıyım…

Büyük Mütefekkir Said Nursi’nin, “Hakkın Hatırı Alidir, hiçbir hatıra feda edilmez” sözünü çok önemsiyorum.

Valilerin toplum yararına hayırlı her çalışmalarını desteklerken, olası yanlışlarını eleştirmekten, hakkı ve hakikatı savunmaktan asla çekinmeyen bir yapımın olduğunu bu vesile ile bir kere daha hatırlatmak isterim…

**

**

Bir gazeteci, bir köşe yazarı olarak özellikle belirteyim ki Valilere bakış açım ilkeseldir...

Onların hizmetlerine, yaklaşımlarına, duruşlarına bakar, yağcılık ve yalakalık yapmaktan Allah'a sığınırım.

İnsan haklarını önemseyen, insan hakları bilincinin gelişmesi için üzerine düşen görevi yerine getirerek maiyeti altındaki tüm yöneticilere bu konuda örnek olacak davranışlar ve yaklaşımlara sahip Valileri sevip sayarım…

İlkeli duruşu olan, halka, vatandaşlara tepeden bakmayan, kentin sorunlarıyla ilgili mütevazi Valileri takdir ederim.

Kendilerine yönelik de olsa yapıcı ve yol gösterici eleştirilere açık olan yöneticilere büyük saygı duyarım. Bir yazıya sığmadı, inşallah yarın da bu mevzuda söyleyeceklerim olacaktır.

Devamı yarı