*8 Aydır Batman Valiliği görevini sürdüren Hulusi Şahin, tecrübeli bir bürokrat. Vali Şahin, 25 yıldır görev yaptığı yerlerde iz bırakan bir yönetici. Vali Şahin, şehre ciddi manada ivme kazandıracak projeler için kafa yoruyor…

*Cemiyet’te Vali Şahin’le yaptığımız sohbette Batman’ın geleceğine yönelik verdiği mesajları dinledik. Vali Şahin, hayata geçirmek istediği örnek projeleri BGYC yönetimiyle paylaştı. Göreve başladıktan bu yana Batman ve ilçelerinin birçok sorununu basınla paylaşmayan Vali Şahin, somutlaştırmadığı çalışmaları da kamuoyuna duyurmuyor… 

BATMAN’I KISA SÜREDE TANIDI
Vali Hulusi Şahin, 8 Kasım 2018 tarihinden bu yana Batman’da.
8 Aydır görev yaptığı Batman’ı kısa sürede tanıdı.
Batman’ın 15’inci Valisi Şahin, idarecilikte 25 yılını doldurdu.
Görev yaptığı yerlerde adından başarılarla söz ettirmiş.
Batman’dan önce İstanbul’un büyük ilçesi Esenler Kaymakamlığı yapan Vali Şahin, bu şehrin birçok sorununu çözüme kavuşturmanın çabası içinde.
Biz de birkaç kez Vali Şahin’le görüşmüştük ve yüz yüze gelmiştik ama program yoğunluğundan uzun uzadıya görüşememiştik.
Önceki gün Vali Şahin’in basın meslek kuruluşlarına ziyareti vardı, Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’nin yönetimiyle birlikte Vali Hulusi Şahin’i konuk ettik.
Kültür Merkezi karşısındaki BGYC’nin yemyeşil bahçesinde ağırladığımız Vali Şahin’le güzel bir sohbet etme imkanımız oldu.
Elbette Vali Şahin ile Batman’ı konuştuk.
Kendi izlenimlerimle birlikte sohbetten birkaç notu size aktarmak istiyorum.



HASTANEDEN YEŞİL ALANA DEK…
Vali Hulusi Şahin’in, Batman için önemli mesajları vardı.
Batman-Savur-Mardin yeni yol güzergahı, mesafeyi yarı yarıya düşürecek.
Batman Üniversitesi Batı Raman yerleşkesi çıkmaz sokaktan çıkarılacak.
Batman’ın yeni hastanesi için artık yer kesinleşti… Sağlık Bakanlığı, ilk ihaleye vereceği hastane Batman’ın olacak.
Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Bölge Devlet Hastanesi’ne nefes aldıracak Batman Valiliğine tahsis edilen 16 dönümlük alanın altı otopark olacak. Üstü ise yeşil alan.
Vali Şahin, yeşil alanların artması ve tarım alanlarının korunması için de kararlı.
Batman’ın çok daha iyi yerde olmasının gerektiğini de anımsatmadan edemiyordu Vali Şahin sohbette.
Yerel medyanın yapıcı eleştirilerini önemsiyor.
Bazı kurum ve kuruluşlarda keyfi uygulamalara da ‘dur’ demiş. Hatta müfettiş istemiş.
Batman’ın kanayan yaralarından müzminleşen bazı sorunların çözümü için de her türlü çaba içinde olduklarını altını çiziyordu Vali Şahin.
Şehrin daha çok genel sorunlarına kafa yoran Vali Hulusi Şahin, yoğun bir tempo ile bir çalışma içinde…

BATMAN’DA YAPILACAK ÇOK İŞ VAR
Vali Şahin’le cemiyette sohbetimizin büyük bölümü Batman’ın genel sorunları üzerineydi.
500 Yataklı hastanenin gecikmesinden, kurum ve kuruluşlarının performanslarına, Tıp Fakültesi talebinden Hasankeyf’in yeni yerleşim birimiyle ilgili düşüncelerine kadar birçok konu konuştuk.
Vali Şahin’in kafasında hep ‘Batman’ var.
Batman’ın dışarıdaki algısının değişmesi için de önümüzdeki süreçte çok çaba harcamalarının gerektiğinin de altını çiziyordu Vali Şahin...
Yeri kesinleşen yeni hastanenin, Güney Raman çevre yolu ile Batman Üniversitesi’nin Batı Raman yerleşkesi için ideal bir yer olduğunu düşünüyor.
Yöneticilerin çalışmalarını takip ediyor.
Bu şehirde yapılacak her örnek projeye de destek vereceğini söylüyor.
8 Aydır görev yaptığı Batman’da kurum ve kuruluşları izliyor ve görevini yapmayan yönetici hakkında da yasal işlem başlatacağının mesajını veriyordu Vali Şahin…

Kısacası; Batman’ın dinamik Valisi Şahin’in yönetim tarzıyla bu şehirde bazı iz bırakan Valiler arasında yer alacağı intibası oluştu bizde…