*Batman Belediyesi’nin fırın işletmeciliğini üstlenen Malabadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ‘Mesleki eğitim’ kapsamında çırak, kalfa ve ustalar, her gün 30 bin adet ekmek üretiyor. Vali ve Belediye Başkanvekili Ekrem Canalp, giydiği fırıncı elbisesiyle günün ilk ekmeklerini hazırladı.

FIRIN İŞLETMECİLİĞİNİ LİSE YAPIYOR
Batman’ın Gültepe Mahallesi’ndeki Belediye’ye ait fırın işletmeciliğini bir süredir üstlenen Malabadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Batman kent merkezindeki Belediye’ye ait 20 ekmek büfesine günde 30 bin adet ekmek ulaştırıyor. Batman kent merkezindeki denetimlere Gültepe Mahallesi’nde başlayan Vali Ekrem Canalp, Belediye ekmek fabrikasında lisenin mesleki eğitim kapsamında eğitim gören 45 çırak, kalfa ve ustalarla birlikte günün ilk ışıklarıyla birlikte ekmek hazırladı. Fırıncı elbisesini giyen Vali ve Belediye Başkanvekili Canalp, dar gelirlilere bedava ekmek ulaştırmaya devam edeceklerini kaydetti.

İKİ VARDİYA HALİNDE ÇALIŞIYOR
Batman Malabadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Atmalar, Belediye’nin unlu mamul malzemelerinin tamamen karşıladığı ve ekmek dağıtımını da üstlendiği Belediye Halk Ekmek Fabrikası’nda ayrı halka ucuz ekmek ve simit satışının da yapıldığını belirtti. Atmalar, şunları kaydetti; “Okulumuzun bünyesindeki yiyecek ve içecek hizmetleri bölümünde eğitim gören  çırak, kalfa ve ustalardan oluşan 45 kişilik bir ekiple günde çift vardiya halinde ürettiğimiz ekmek sayısı 30 bine çıktı. Bu ekmelerin tamamı Belediye tarafından halka bedava dağıtılıyor. Unlu mamuller kapsamında hazırladığımız simit, pasta ve börek çeşitlerini de piyasanın altında satıyoruz.”

KÂR GÜDÜLMEDEN HAZIRLANIYOR
Batman Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan ‘Mesleki Eğitim’de iş birliği protokolü kapsamında Malabadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören çırak, kalfa ve ustaların ürettiği ekmeğin yanı sıra unlu mamuller, el değmeden hijyenik bir ortamda üretiliyor. Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan 20 ekmek büfesine sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ulaştırılıyor. Paletlere yerleştirilen ekmekler yaklaşık 30 metre uzunluğunda 320 derece sıcaklıkta pişirme tünelinde 15 dakika pişirildikten sonra ekmek halini alıyor. kar amacı güdülmeden üretilen ekmeklerin bir kısmı da piyasaya göre daha ucuz fiyattan halkın hizmetine sunuluyor.

Editör: TE Bilişim