**Yaklaşık 7-8 yıl önce gündeme geldiğinde yeni hastanenin, nüfusu hızla büyüyen Batman için ne denli önemli olduğunu sayısız kez dile getirdik. Tabiri caizse bu devasa yatırımın takipçisi olduk.

**Sağ olsunlar, duyarlı okurlarımız 500 yatak kapasiteli hastanenin ihale aşamasında gelinen süreci uzun süredir takip eden Batman Çağdaş’a çok anlamlı mesajlar gönderdi.

EN BÜYÜK MUTLULUK
Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı kadim dostum Sezai Matur’un yazdığı gibi gazetecilerin en büyük mutluluğu, yazdıklarıyla bir sonuca ulaşmaktır…

Evet, tam 6 yıldır Batman Çağdaş’ın üzerinde durduğu önemli bir konu da 500 yataklı şehir hastanesinin gerçekleşme süreciydi…

Bu yatırımın serüvenini anlatmaya gerek yok.

Fakat bu şehrin ilk günlük gazetesi Çağdaş, toplumsal sorunların çözümünde dün olduğu gibi bugün de üzerine düşeni yapmıştır, yapmaya da devam ediyor.

Bu şehrin hak ettiği yere gelebilmesi için de Çağdaş, önemsediği birçok sorunun takipçisi…

Sağlıkta bu devasa yatırımın takipçisi olurken, bize yazan okurlarımıza hep sabırlı olunmasının gerektiğini hatırlattık.

Bu şehrin komşu illerde gerçekleşen yatırımlardan geri kalmaması için sorumluluğumuzun bilinciyle hareket ettik.

Gerek buradaki yetkili ve etkililer, gerek Başkentteki üst düzey bürokratlarla hep görüştüğümüzde Batman’ın hak ettiği yatırım için umutvardılar…

Bizi hak etmediğimiz halde eleştirenler, sözde adımıza o bölgelerde arsa olduğuna dair mesnetsiz söylentiler moralimizi elbette bozmadı.

Bu şehir için hep yazdık… Pes etmedik.

Bu şehirde büyük önem arz eden bu yatırımın gerçekleşme sürecini takip eden Çağdaş’ın farkı da bir kez daha ortaya çıktı.

MORAL VEREN MESAJLAR
Yatırımda sürecin gerçekleşmesiyle birlikte bize gönderilen birkaç mesajı sizlerle paylaşıyoruz…

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı kadim dostum Sezai Matur, Sakarya’dan anlamlı mesaj göndermiş; “Tebrik ederim Arif başkanım. Gazetecilerin en büyük mutluluğu yazdıklarıyla bir sonuca ulaşmak. Eminim bu hastanenin Batman’a kazandırılmasında sizin çabalarınız büyük rol oynamıştır. Sakarya’dan sevgiler…”

Okurumuz Fırat Göymen yazmış; “1 Kasım 2021 tarihinde ihalesi yapılacak olan 500 yatak kapasiteli hastaneyi hep gündemde tutan Batman Çağdaş gazetesi ile Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan’ kutlarım…”

‘Admin’ rumuzlu okurumuz bakın ne mesaj göndermiş; “Arif Arslan bey, yeni hastaneyi ihale aşamasına getirenleri tebrik ediyoruz. Ancak sizler, haftalar, aylar ve yıllardır bu işin üzerinde durdunuz. Gündeme getirmeseydiniz bu aşamaya gelmezdi. Gerçekten emeğiniz çok. Batman Çağdaş’a sonsuz teşekkürler…”

Okurlarımızdan B.Yakut da mesaj göndermiş; “Yıllardır Batman Çağdaş okuruyum. Son 5-6 yıldır gerek internetten gerekse de gazeteden takip ettiğim konulardan biri de 500 yataklı şehir hastanesiydi. Batman Çağdaş fazlasıyla bu yatırımın üzerinde durdu. Yeni hastanenin takipçisi olan Batman Çağdaş’a ne kadar teşekkür etsek azdır.”

İki dönemdir Ermi mahalle muhtarlığını yapan Metin Tatsız da mesaj göndermiş; “Genel sorunların çözümünde Batman Çağdaş Gazetesi her zaman olduğu gibi şehrimizin sorunlarına ışık tutan gazetedir. 500 Yataklı hastane konusunda sesimiz oldu. Bıkmadan, usanmadan yeni hastanenin takipçisi olan Çağdaş gazetesini tebrik ediyorum.”

İşte diğer okurlarımızın da görüşleri;

Hayrullah Bulut; “Sayın Arif Aslan bey; Size biz Batmanlıların bir teşekkür borcu var. Bunu ben yerine getiriyorum Teşekkürler Arif bey, size ve ekibinize binlerce kez teşekkürler...”

Batman Sevdalısı; “Yeni hastanenin tüm Batmanlı hemşerilerime hayırlı olmasını diliyor, hastanenin yapılması için yıllarca bıkmadan usanmadan yazıp çizen, manşetlerine taşıyan, yeni hastaneyi ısrarla gündemlerinde tutan Çağdaş Gazetesi ile pek değerli yazarımız Arif Arslan'a canı gönülden teşekkür ediyorum…”

Ömer Beyenmez; “İzmir’de yaşayan bir hemşeriniz olarak verdiğiniz büyük çabadan ötürü Çağdaş ailesini kutluyorum…”