*Dünyanın en büyük problemi olan küresel ısınma ve karbon salınımını azaltacak projelere kafa yoran yörenin ünlü iş insanı ve Cryto Carbon Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karaozan, uzun yıllardır Güneydoğu’nun ticari faaliyetlerinin yoğun olduğu Gaziantep’te fakat başarılı Ceo’nun bir ayağı da İstanbul’da…
*Tarımsal ağırlıklı projelerini Gaziantep’ten Şanlıurfa’ya, Konya’dan Bayburt’a hayata geçiren Karaozan’ın, yeni hedeflerinden biri de Batman, Mardin ve Diyarbakır’a bir dizi yeni yatırım kazandırmak. Ar-Ge Merkezi’nde Sazan Balığından Yonca-Mısır sapları ve Pelet yakıtı fabrikalarından birini de Batman’da yapmak istiyor Karaozan…
GELECEK ‘YEŞİL ENERJİ’DE
Dicle Üniversitesi mezunu Hasan Karaozan, aslen Mardin-Kızıltepeli.
Karaozan, uzun senelerdir bölgenin ticari faaliyetlerinin yoğun olduğu Gaziantep’te.
Son yıllarda Karaozan’ın bir ayağı da İstanbul’da. ‘Tarımsal Projeler’ kapsamında örnek fabrikaları bir bir açmış.
Küresel ısınmanın olumsuz etkilerini önlemek amacıyla hayata geçirilen ‘Cyce Coin Ceo’luğunu tek başına yürütüyor.
ABD Kaliforniya Newport Üniversitesi’nde de eğitim gören Karaozan, en son Tiflis Teknik Üniversitesi’nin fizik bölümünü tamamlamış.
Bazı elektrik şirketleri ve global yatırımlarda da AR-GE Müdürlüğü ile Proje Koordinatörlüğü görevlerinde bulunan Karaozan, dünyanın en büyük problemi olan küresel ısınma ve karbon salınımını azaltacak projelere de kafa yoruyor şu günlerde.
Hafta sonu görüştüğümüz ünlü Ceo Karaozan, Gaziantep, Konya, Bayburt ve Şanlıurfa’daki tesislerin istihdam ağırlıklı olduğunu söylüyordu ve ekliyordu:
“2009 Yılında tarlalarda anız yangınlarına son veren, mısır sapı balyalarını enerji santrallerinde değerlendiren ilk projeyi hayata geçirdim. Bu uygulama Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır ve Batman çiftçisini rahatlattı. Düşünün, Mısır’ın sapı, ‘Mısır Ürün’ünden daha değerli. Hem çevre hem insan sağlığı korunuyor hem de çiftçi kazanıyor.”
HEDEF YONCA VE PELET YAKITI
Gaziantep’te atıklara akan tonlarca hayvan kanını değerlendiren fabrikayı bir süre önce üretime açan başarılı Ceo Karaozan, çiftçinin, bir yılda 9 ürün veren ‘Yonca’ ile Biyokütle ve organik ürün atıklarından oluşan ‘Pelet Yakıtı’ üretecek fabrika sayısını artırmanın hazırlığında.
Yüksek kalorisi ve verimi sayesinde dünya için ‘daha iyi ve temiz bir yakıt’ olanağı sunan Pelet yakıtı için yörenin başarılı iş insanı Hasan Karaozan’ın, kurmayı planladığı ‘Pelet Soba Fabrikası’nın bir ayağının da Batman’da olabileceğinin mesajını veriyordu.
Yonca, Pelet ve Mısır saplarını değerlendirecek fabrikaları Batman’da kurmayı planlayan Hasan Karaozan, Bayburt’a bu yıl iki önemli fabrikanın temelini atmış.
Biri Enerji İstasyonu Üniteleri Üretme fabrikası. Diğeri ise Avrupa ülkelerine ihraç edilecek Bisiklet imalatını yapacak tesis.
Karaozan, dünyanın en büyük bisiklet fabrikalarından birini Bayburt’a kazandırmış.
Bu iki fabrikanın yapımı devam ediyor.
Tek kuruş kredi almadan bu tesisleri öz kaynaklarıyla tamamlamak isteyen Karaozan’ın, kafasında da bir yığın proje daha var.
Konya’da Pelet Yakıtı İmalat fabrikası.
Gaziantep’te fıstıkçılık üretimine yönelik tesis.
Petrolofisi Batman eski Bölge Müdürü Ahmet Alper’in de renk kattığı sohbette; bir ara söz Batman’ın yeni fotoğrafına geldi. Batman’ın bölgede şanslı illerden birinin olduğunun altını çizen başarılı Ceo Karaozan’ın, mesajı dikkat çekiciydi:
“Hazine ve Maliye Bakanı sayın Mehmet Şimşek Batman’lı. AK Parti Batman Milletvekili sayın Ferhat Nasıroğlu da iş dünyasının başarılı simalarından. Yeni OSB projelerini hayata geçirmek isteyen Batman Valisi sayın Ekrem Canalp’ın çalışmalarını buradan izliyoruz. Batman, bu önemli avantajı değerlendirmeli. Bu çalışmaları görünce ben de bölgenin bir yatırımcısı olarak Batman’a yatırım yapmayı bir görev bildim…”
Yatırımlarının bir bölümünü Batman’a da kaydırmak isteyen iş insanı Hasan Karaozan’ın, bölgeye yönelik yeni projeleri, heyecan vericiydi.
Batman’ın böyle yatırımcıları buraya davet etmesi dileğiyle.
Sağlıkla kalın…