Boğaziçi Üniversitesine atanan rektör nedeniyle yaşanan protestoları hatırlayacaksınız.

Günlerce ülkemizin korona, işsizlik, enflasyon vs gibi önemli sorunları yerine yaygın medyada hep Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü gündem oluşturmuştu.

Bu süreçte Batman Üniversitesine de yeni rektör atandı.

Prof. Dr. İdris Demir Batmanlı bir akademisyendi.

Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum.

İnşallah bir gün tanışma olanağımız olacak. Batman’a fakülte ve üniversite kazandırılması için 90’lı yıllarda sivil toplum nezdinde mücadeleye atılmış, imza kampanyalarına gönüllü olarak destek vermiş biri olduğum için yeni Rektörümüzü inşallah ileride ziyaret edeceğim.

Bu köşede sayısız yorumlarla seçilmişlerimizi eleştirerek, onları üniversite konusunda duyarlılığa davet etmekle kalmamışım. Üniversite kurulduktan sonra öğrencilerin ulaşım, sağlık, yemek, burs vs her türlü sorunlarıyla ilgilendiğim, defalarca ağaçlandırma çalışmalarına destek verdiğim, TED Koleji, Mehmet Emin Şimşek İlkokulu gibi okulların öğrencileriyle ve çevrecilerle sayısız kez binden fazla fidan diktiğimiz malumunuzdur…

Ayrıca Batman Üniversitesi’nin çıkmaz sokakta olduğunu ilk yazan ve dillendiren kişiyim…

Bu çıkmaz sokaktan kurtulabilmesi için Batman Üniversitesi’nin yanında yeni bir karayolu köprüsünün yapılması ve Mardin yolu ile ulaşımının sağlanması için sayısız yazılar yazmış biriyim.

Sayın İdris Demir Hocamdan herkesin beklentileri var. Bu konuda eski yazılarımdan bir derleme ile Sayın Demir’i bilgilendirmek istiyorum.

Batman Üniversitesi’nin çıkmaz sokaktan kurtulması için gerçekten yeni bir karayolu ağı ve köprüye ihtiyaç vardır. Bunu özellikle belirterek yaptığım değerlendirmelerden bazı satırları İdris Hocamızın dikkatine sunuyorum:

**

**

BATMAN’IN 50 YIL SONRASI İÇİN!..

‘Sadece sizlerin değil, özellikle Sayın Valimiz Hulusi Şahin’in de takdirlerine sunmak istediğim mesele gerçekten bu kentin yarınlarını çok ilgilendiriyor.

Geçtiğimiz gün Çevre Örgütümüz adına Sayın Valimizi ziyaret etmiş, ekoloji ve çevre alanında duyarlılıklarını gözlemlemiştim.

Bu yazımda yapacağım değerlendirmeye de ilgisinin olduğunu gözlemledim.

Üniversitemizi ‘çıkmaz sokaktan’ (Bu ifadeyi ilk kullanan kişiyim)çıkaracak bir çalışma üzerinde duracağım.

Batman Üniversitesi’nin kurulduğu alanı biliyorsunuz. Üniversite öğrencilerimizin gidip geldiği yerleşke kentten çok uzakta..

Üniversitemizin çıkmaz sokaktan kurtarılması gerektiğine dikkat çekerken, bunun için Batman-Mardin’i birbirine bağlayacak karayolu ve köprüsünü gündeme getirmiştim.

Kantar Köprüsü’nden sonra üniversite yanında yeni bir karayolu köprüsünü savunduğumda, bazıları benimle alay etmişti.

Duyarlı iş adamımız, merhum Necat Nasıroğlu, üniversiteyi çıkmaz sokaktan kurtaracak köprü ile ilgili yorumumu okumuştu.

Çok saygı gösterdiğim şahsiyet olduğunu bildiğiniz merhum Nasıroğlu, beni bir gün yanına sohbete davet ederken, “Bize gelecek yılları düşünen idareciler gerek. Bu köprü düşünceni ben de savunuyorum. Batman’ın geleceği için bu adım atılmalıdır” diye görüş beyan etmişti.

Üniversiteyi çıkmaz sokaktan kurtaracak yeni bir köprü üzerine çok sayıda makale yazdığım da malumunuz.

Valimiz Sayın Hulusi Şahin ile Batman Üniversitesi Rektörü prof. Dr. Sayın Aydın Durmuş’un, fotoğrafının yer aldığı, “Dicle Köprüsü, Kampüse Hayat Verecek” başlıklı gazetemiz haberini okuduğumda çok sevinmiştim.

‘Batman Üniversitesi kentten çok uzak bir alanda inşa edildi ve hizmete açıldı. Artık üniversitenin uzaklığını vs tartışmanın bir anlamı yok. Madem üniversite Xırık mevkiinde kuruldu ve şu anda binlerce öğrenci orada öğrenim görüyor. Üniversite artık kentimizin bir gerçekliğidir.

Şu saatten sonra üniversiteyi de kentimizin bir parçası olarak görüp, ona göre gelecek için yeni hamleler yapmamız gerekiyor.

Üniversite yakınında yeni bir köprünün yapılmasını elzem görüyorum…

Devamı yarın