Dünden devam

Hayat mücadelesinde çok büyük sıkıntılar yaşayan kesimlerden birisi de üniversite öğrencileri ve aileleridir. Ailelerinin bin bir sıkıntı yaşayarak okutmaya çalıştığı öğrencilerin burs sorunu için ne yazık ki yıllardır bir adım atılmıyor.

Çocuklarım henüz İlköğretimde okurken Batmanlı üniversite öğrencilerine burs sağlanması için ısrarlı yazılar yazıyordum. Malatya Burs Platformu örneğini sunduğumda kimselere sesimi duyuramamıştım…

Yine yıllar önce bu köşede Batmanlı üniversite öğrencileri için kampanya başlatmış, onlarca öğrencinin bana attıkları burs taleplerini içeren maillerini il yöneticilerine sunmuştum. Güçlü bir örgütlenme yapamadığımı itiraf edeyim.

Bilesiniz ki babası esnaf veya kamu çalışanı binlerce üniversite öğrencimiz de büyük maddi sıkıntılarla yüksek öğrenimlerini sürdürüyor. İyi bir ücret alan kamu çalışanlarının bile çocuklarını çok zor koşullarda okuttuklarını biliyorum.

Bazı ailelerin birden fazla üniversite öğrenimi gören çocukları var. Hayat mücadelesinin ne kadar zorlu olduğu malumunuzdur.

Bazı şoven-şer güçler Batmanlı öğrencilerin üniversitelerde okumamaları için zaten yeterince baskı yapıyorlar. Çocuklarımızın okumamalarını isteyen kötü niyetlilere inat, tüm öğrencilerimizin ellerinden tutmalıyız diye düşünüyorum…

**

**

Batmanlı olup da başka kentlerde öğrenim gören üniversite öğrenci sayımızın artması, yüzlercesinin birer hukukçu, doktor, mühendis, öğretmen olarak topluma katılmaları ile onur ve gurur duymalıyız.

Bu kentin geçmişte Maliye Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı yaptığı bürokratımız var.

Bu kentin nice seçilmiş Milletvekilleri var…

Bu kentin güçlü STK’ları var…

Bu kentin paraya para demeyen, trilyonla ifade edilen sermayedarları var. ..

Bu kentin güçlü bir basını var…

Yani, darbı meselde ifade edildiği gibi helva için unumuz, şekerimiz, yağımız var. Sadece helva yapma irademiz eksik…

**

**

BATMAN KENT KONSEYİ’NE ÖNERİMDİR…

Batman Eğitim Bursu Platformu’nu neden oluşturmayalım?

Batman’da zaten bir demokrasi kültürümüz var. Sağcısı, solcusu, tarafsızı ile STK’larımız zaman zaman çeşitli platformlar oluşturuyorlar.

Batman Burs Platformu oluşturmak için de bir araya gelebiliriz.

Yıllarca il yöneticilerine, bütün valilere öneriler sundum, karşılıksız kaldı. Bu kez çağrım Batman Kent Konseyi’nedir.

Böylesi bir platforma bu kentin su ve temiz hava gibi ihtiyacı bulunmaktadır.

Batman Kent Konseyi, Batman Aşı İnisiyatifinden de destek alarak bir hamle geliştirebilir.

Bunun için acilen bir toplantı düzenlemelerini öneriyorum.

Önce farklı kesimden sivil toplum temsilcileri toplanıp, kendilerine yol haritası çizsinler isterim.

Sonra çok geniş katılımlı bir toplantıya herkesi davet edelim. Basın mensupları ve sivil toplum örgüt temsilcileri ile varlıklı kimi Batmanlıların davet edileceği geniş katılımlı toplantıda çok önemli çözüm önerileri de gelebilir.

Batmanlı üniversite öğrencilerine burs getirisi sağlayacak başka kalemler tespit edilebilir. Atılacak bu adımda Batman’daki bütün sivil toplum örgütlerinden gereken desteği bulacaklarına inanıyorum.

Bu yazımı okuyacak bütün Batmanlı üniversite öğrencilerine de çağrımdır; herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum. Çağrımın cevapsız kalmaması en büyük dileğim.

Batman’da sıkıntı yaşayan nice ailenin ellerinden tutan bazı hayırseverlerin olduğunu biliyorum.

Hiçbir karşılık beklemeksizin, sırf Allah rızası için, gizlice sıkıntılı dönemden geçenlerin öğrencilerine burs katkısı sunanlar ayrıca bazı evlerdeki sosyal patlamaları da önlemiş oluyorlar.

Sadece bir gencin bile elinden tutup, gurbet elde arkadaşlarının arasında boynunun bükük kalmamasına katkı sunmanın çok büyük hayır olduğuna inanıyorum.

O nedenle hayırseverlerimizin sayısının artmasını diliyorum.

Batman Burs Platformu’nun oluşturularak tüm öğrencilerimizin ellerinden tutulması dileğimle.