Saygıdeğer Okurlar, kentimizin ve insanlarımızın daha güzel yarınları için bu köşede yazılar yazarken, hayırlı pekçok işlere vesile olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

Büyük bir sorumluluk bilinciyle inşallah hayırlı işlere öncülük etmeye devam edeceğim.

İçimde bir ukde olarak kalan ve bir türlü muvaffak olamadığım bir mesele var;

Batmanlı üniversite öğrencilerinin burs problemi…

2010 yılından bu yana bütün il Valilerine ve kamuoyuna üniversite öğrencilerimize burs sağlanması ve ellerinden tutulması için ısrarla yazılar yazan biriyim.

Biliyorum şu aşamada pandemi nedeniyle üniversiteler kapalı.

Ancak hayat devam ediyor, edecek, yarınlarda üniversiteler yeniden açılacak ve yoksul öğrencilerimizin çilesi başlayacaktır…

Şimdiden geçmişte bu köşede yayımlanmış yazılarımdan bir derlemenin ve gerekçelerimin dikkate alınarak burs platformunun oluşturulmasını öneriyorum.

Çok sayıda hayırsever, iyilikseverin bu hayırlı çalışmama destek vereceklerinden şüphe etmiyorum.

İyilikseverlere öncülük edecek, onlara güven verecek çok hayırlı bir çalışma ile güçlü bir yapı oluşturulursa, öğrencilerimiz huzur içerisinde yüksek öğrenimlerini sürdürebilecekler.

**

**

BATMAN KENT KONSEYİ’NE ÖNERİMDİR…

Bu konuda bir kere daha Batman Burs Platformu’nun oluşturulması için başta Sayın Valimize görüşlerimi arz etmek istiyorum.

İnşallah iki günlük yazımın sonunda genel çağrı yapacağım. Çağrımın cevapsız kalmaması en büyük dileğim.

İstiyorum ki buna Sayın Valimiz bahsedeceğim hayırlı işe öncülük etsin.

Bunun görevi olduğunu asla söylemiyorum. Ancak hangi Vali binlerce üniversite öğrencimize burs imkanı sağlayacak bir platformu hayata geçirirse, onun sürekli olarak hayırla anılacağını hatırlatmak isterim.

Ayrıca Batman Kent Konseyine ve Batman Kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunacağım.

Geçmişte uzun yıllar boyunca Batman Kent Konseyi Çevre Sağlık Ana Çalışma Grup Sözcülüğünü yapan ve Yürütme Kurulu üyesi olarak Batman Kent Konseyi’ne sayısız konuda gündem maddesi öneren biriyim.

Kentin tüm farklı kesimlerinin ve bileşenlerinin desteği ile sayısız hayırlı işlerde başarı da sağladık ki çok sayıda örnek verebilirim.

Mevcut Batman Kent Konseyi’nin üniversite öğrencilerimizle ilgili bir çalışma yapmasını ve bunu bir gündem maddesi olarak aylık yürütme kuruluna getirmesini öneriyorum.

Bunun için Kent Konseyi Yürütme Kurulu başkan ve üyelerinin aşağıdaki değerlendirmemi ve gerekçelerimi özenle okumalarını rica ediyorum.

**

**

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİMZE SAHİP ÇIKALIM…

Hızla gelişen, büyüyen ve nüfus artışıyla dikkat çeken Batman, her yıl üniversitelere yüzlerce öğrenci kazandırmaktadır.

Batman merkez ve ilçelerindeki liselerden mezun olan ve girdikleri Öğrenci Yerleştirme Sınavını kazanarak bir üniversiteye girmeye hak kazanan Batmanlı öğrencileri çok önemli bir sorun beklemektedir.

Kentimizin ve toplumumuzun gelişimi için en çok üniversite öğrencilerine ihtiyacımız olduğuna inanıyorum.

Bu kenti güzel yarınlara taşıyacak yüksek tahsilli öğrenciler gerçeğini bizden başkaları da biliyor. O nedenle çeşitli provokasyonlar geliştirerek öğrencilerimizin okumalarını engellemeye çalışan bazı şer güçler gerçeğini de bilmenizi isterim.

Üniversitelere girmeye hak kazanan öğrencileri bekleyen en önemli sorundan söz ederken, şer güçleri kast ediyor değilim.

Gençliğimiz o şer güçlere bir şekilde direnebilir. Benim bahsettiğim sorun başka…

Lafı fazla uzatmadan üniversitelere girmeye hak kazanan öğrencilerimizi bekleyen en önemli soruna geleyim…

**

**

Batmanlı üniversite öğrencilerini bekleyen en önemli sorun; geçinememe, ailelerine yük olma sorunudur…

Yıllardır üniversite öğrencilerinin sıkıntılarını gözlemlemeye çalışıyorum. Kazandıkları okullarda bazı şer güçlerin sinsi oyunlarıyla karşılaşan Batmanlı öğrenciler gerçeğini gözlemliyorum. Ancak zorlu hayat mücadelesinde en önemli sorun geçinme sorunudur. Aileler ilk ve orta öğretimde bir şekilde çocuklarını okutabiliyorlar. Ancak üniversite kapıya dayandığında, aileler büyük bir karamsarlığa kapılıyorlar…

Çünkü öğrencilerin barınma ve geçinme sorunları baş gösteriyor.

Kiralık tutacakları evler veya pansiyonlar için üniversite öğrencileri para bulmak zorundadır. Her ay yüklü bir masrafları olan öğrenciler gerçeği açıktır…

Devamı yarın