Dünden devam

Batman’ın daha aydınlık yarınları için üniversite öğrenimi gören öğrencilerimizin ellerinden tutmamız gerektiğine inanıyorum.

Yüzlerce hukukçu, doktor, mühendis, öğretmen, hemşire, ebe vs yetiştirmeliyiz ki, yarınlarımız aydınlık olsun.

Gittikleri şehirlerde tavuk dürümlerle karınlarını doyurmaya çalışan öğrencilerimiz için burs platformunu boşuna önermiyorum.

Nice üniversite öğrencilerinin maddi imkansızlıklardan dolayı öğrenime ara verdikleri gerçeğini duymuşsunuzdur.

Nice üniversite öğrencilerimiz ise ailelerinin ekonomik durumu nedeniyle büyük stres altında öğrenimlerini sürdürüyorlar…

Bunalım geçiren nice üniversite öğrencileri gerçeğini de hatırlatmak isterim.

Sayın Valimiz buna öncülük ederse, Batman Burs Platformu’nu rahatlıkla oluşturabilir ve tüm üniversite öğrencilerimize ailelerine bile muhtaç olmayacak bursu sağlayabiliriz.

**

**

“BATMANLI BURS ALMAYAN ÖĞRENCİ KALMASIN”

Uzun yıllar önce Malatya, burs açısından önemli bir başarıya imza atmış, yaygın medyada haber olmuştu.

Malatya Burs Platformu örneğiyle ilgili haberi burada defalarca kamuoyunun takdirine sundum, Sayın Ekrem Canalp Valimizin bilgisine de arz ediyorum: “Malatya Valiliği, belediye ve Malatyalı iş adamları tarafından 15 bin ihtiyaç sahibi üniversite öğrencisine burs sağlayacak 'Malatya Eğitim Bursu Platformu' oluşturuldu. Platformun ilk çalıştayı Malatya Anemon Otel'de yapıldı. Vali Ulvi Saran, çalıştayın açılışında, platformun devlet, yerel yönetim ve iş adamlarının işbirliği ile kurulan örnek bir girişim olduğunu söyledi. Malatya'nın, Türkiye'nin sosyal ve ekonomik yapısında üstlenmiş olduğu ağırlığa paralel olarak sosyal sorumluluk alanında da oldukça ciddi hizmetler yürüten bir il olduğunu anlatan Saran, Malatyalı iş adamlarının pek çok yerde yardıma muhtaç insanlara destek verdiğini dile getirdi. Malatyalıların, Türkiye'nin dört bir yanına dağıldığını ve bu anlamda dağınık bir yerleşim bulunduğunu belirten Ulvi Saran, 'Malatya'da da yoksul kişilere yardım etmek isteyen pek çok iş adamı var. Öğrencilerimiz de dağınık halde öğrenim görüyor. 'Malatyalı burs almayan öğrenci kalmasın' sloganı ile yola çıktık. Burs ihtiyaçlarını yerinde ve zamanında tespit ederek hayırsever iş adamlarımızın, dernek ve vakıfların bir platformda buluşmalarını sağlamayı hedefliyoruz' dedi. Platformun Malatya Valiliğinin gözetim ve denetiminde oluşturulduğuna dikkati çeken Saran, 'Burs almak isteyen öğrenciler 'www.malatyaegitim.com' internet adresine bilgilerini girecek. Burs vermek isteyenler de bu sistemde kimlerin bulunduğunu görecekler. Muhataplar bir araya getirilecek. Öğrencilerimizin en iyi şekilde öğrenimlerini sürdürecekleri bir ortam hazırlanacak' diye konuştu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesindeki özel bir hesapta toplanacak bursların öğrencilerin hesaplarına aktarılacağını ifade eden Saran, platformun örgütsel çerçevesi, iş birliği, içindeki kurumların yapısı ve işleyiş itibariyle Türkiye'de bir ilk olduğunu kaydetti. Saran, platformda Malatya Belediyesi, Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD), MEV ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı temsilcilerinin yer alacağını, böylelikle ihtiyaç sahibi 15 bin öğrenciye burs verileceğini sözlerine ekledi.”

**

**

BU ÇAĞRIM YANITSIZ KALMASIN…

Bu uzun metni boşuna paylaşmadığımı düşünüyorum.

Bu yaşanmış somut bir örnekliktir. Bu örnekten yola çıkarak bir yol haritası oluşturmalı, kentin varlıklı bütün insanlarını, duyarlı, vicdanlı hemşehrilerimizin birlikteliğini sağlayarak, katkılarını, hayırlarını, Valilik bünyesinde Sosyal Yardımlaşma Vakfı nezdinde açılacak şeffaf bir hesapta toplayarak bütün yoksul öğrencilerimize burs sağlamalıyız.

Batman Burs Platformu’nun oluşturulması için Batmanlı duyarlı, vicdanlı, hayırsever, iyiliksever varlıklı insanlarımız, iş adamlarımıza çağrı yapılır, geniş katılımlı çalıştayda bir araya gelmeleri sağlanırsa, emin olunuz çok yüklü miktarlarda bağış toplanacaktır…

Batman’ın bütün bütün dinamiklerini harekete geçirebiliriz. Hastane sahiplerinden, fabrika sahiplerine, mağaza sahiplerinden bütün esnaf kesimlerine kadar herkes karınca kararınca cüzi bir bağış yapsa bile, bütün öğrencilerimize aylık en az beş bin TL burs katkısı toplanacağına kesinlikle inanıyorum.

Sayın Valimize bu önerimi arz ederken, geniş katılımlı bir Çalıştay için çağrıda bulunuyorum.

Bu kentin Milletvekilleri var…

Bu kentin güçlü STK’ları var…

Bu kentin paraya para demeyen, trilyonla ifade edilen sermayedarları var. ..

Bu kentin güçlü bir basını var…

Bu kentin milyonlar harcayan kamu kurumları var…

Yani, darbı meselde ifade edildiği gibi helva için unumuz, şekerimiz, yağımız var. Sadece helva yapma irademiz eksik…

Sayın Valimize, Batman Kent Konseyi’ne ve duyarlı çevrelere önerimdir; Bir toplantı düzenleyerek başta kentimizin varlıklı zengin insanlarını, iş adamlarını, STK temsilcilerini, basın mensuplarını, kısacası ilgili herkesi davet edip, önerilerini dinlesinler. Bir Çalıştay ile başlayabiliriz. Eminim burs için güzel öneriler duyacaklar…

Batman Eğitim Bursu Platformu’nu neden oluşturmayalım? Böylesi bir platforma bu kentin su ve temiz hava gibi ihtiyacı bulunmaktadır.

Şu yazımı okuyacak Sayın Valimizden beklentim; acilen bir toplantı düzenlemesidir. Batmanlı üniversite öğrencilerine burs getirisi sağlayacak kalemler tespit edilebilir. Sayın Valimizin bu konuda atacağı bir adımda, Batman’daki bütün sivil toplum örgütlerinden destek göreceğinden eminim. Valimiz bu konuda bir adım atacak olursa, binlerce ailenin hayır dualarını da alacaktır. Batman’da sıkıntı yaşayan nice ailenin ellerinden tutan bazı hayırseverlerin olduğunu biliyorum. Çıkarın, menfaatin kol gezdiği, mana yerine maddenin esas alındığı bir dünya gerçeğini öğrencilerimizin de görmesi gerekiyor…

Hiçbir karşılık beklemeksizin, sırf Allah rızası için, gizlice sıkıntılı dönemden geçenlerin öğrencilerine burs katkısı sunanlar ayrıca bazı evlerdeki sosyal patlamaları da önlemiş oluyorlar. Sadece bir gencin bile elinden tutup, gurbet elde arkadaşlarının arasında boynunun bükük kalmamasına katkı sunmanın çok büyük hayır olduğuna inanıyorum. O nedenle hayırseverlerimizin sayısının artmasını diliyorum. Batman Burs Platformu’nun oluşturularak tüm öğrencilerimizin ellerinden tutulması dileğimle.