**Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, programında bir değişiklik olmazda bugün şehrimizde olacak. Batmanlıların Karaismailoğlu’ndan beklentileri; uçak seferlerinin artırılması, raybüs ve şehir içine hafif raylı sistemlerin kente kazandırılması…

**Duyarlı okurlarımızın gündeminden 500 yataklı hastane düşmüyor. Sağlık yatırımlarında her il, pastasını alıyor. Bakın Siirt’e aylar önce Tıp Fakültesi, dün de Devlet Hastanesi Araştırma ve İhtisas Hastanesi’ne dönüştü. Batmanlılar haklı olarak, yeni sağlık yatırımlarının petrol şehrine de kazandırılmasını istiyor.

BAKANDAN BEKLENTİLER
Kent merkezi yarım milyonu bulan Batman’da ulaşım hizmetleri maalesef arzu edilen düzeyde değil.

Bir zamanlar Batman Havalimanı’ndan günde 5-6 seferin yapıldığı direkt İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya seferleri artık yok. Sadece Ankara ve İstanbul direkt seferleri var…

Demiryolu ulaşımında da bilinen yolcu seferleri dışında yeni bir hizmet yok.

Yaz mevsiminde korona virüs dönemi hariç günde ortalama 1500-2000 yolcunun sefer yaptığı DDY raylarında bilinen trenler hala seferde.

Oysa Batman-Diyarbakır arasında saatte bir yapılacak ‘raybüs’ seferlerine öyle bir gereksinim var ki, sormayın gitsin. Adana ve Mersin arasında işleyen raybüs seferlerinin benzeri Batman’da da yapılabilir. Ki DDY Batman Garı’nda makinistlerin çoğu, aylar öncesinde bu seferler için eğitim almıştı.

Toplu taşımacılıkta Batman’ın yükünü hafifletmek için hafif raylı sisteme de ihtiyaç var. Her yerel seçim öncesi gündeme gelen bu vaat maalesef bugüne kadar gerçekleşmedi.

Batman’ı ikiye bölen DDY rayları güzergahındaki geçitlerde ise görünmez kazalar ayrı bir sorun.

Bugün Batman’a gelmesi beklenen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismaioğlu’ndan, Batmanlılar bu sorunların çözümünü bekliyor.

SİİRT, ARAŞTIRMA-İHTİSAS’A DA KAVUŞTU
Komşu il Siirt’te hızla Tıp Fakültesi’nin altyapısı oluşturuluyor.

İki yıl önce Tıp Fakültesi verilen Siirt’in Devlet Hastanesi artık Araştırma ve İhtisas Hastanesi olarak hizmet verecek. Büyük bir sürpriz olmasa göreceksiniz Batman’ın başarılı doktorları Siirt’e gidecek. Doçentlik ve diğer unvanlar için çok başarılı doktorları Siirt’e kaptırabiliriz.

Nüfusu Batman’dan çok düşük olan Adıyaman ve Siirt gibi iller, günümüzde Tıp Fakültesi ve Araştırma-İhtisas Hastanesi’ne kavuşurken, Batman il genel nüfusu 600 Bini aşan bir şehirde 6 yıldır 500 yatak kapasiteli hastane yatırımının gecikmesi düşündürücüdür.

Çok fazla detaylara girmeden, okurlarımızın gönderdiği mesajları paylaşıyoruz…

Musa Bağcı: “Arif Arslan bey merhaba. Yazılarınızı sürekli okur ve takip ediyorum. Batman aşığı bir insansınız. Yeter ki Batman bir yatırım yapılması için elinizden ne gerekiyorsa yapıyorsunuz, vatandaş faydalansın diye. 500 Yataklı hastane ihalesinin inşaatına artık başlanması lazım. Vatandaşımız haklı olarak diğer illeri görünce sitem ediyor. Tam 7 yıldır bu yatırımı bekliyoruz.”

Hasan Bağrıyanık:  “Sayın Valimiz Hulusi Şahin’in, artık Güney çevre yolundaki imara el atması lazım. 500 Yataklı hastane ihalesi hızlandırması ve o bölgede cami, park, kanalizasyon ve ara yollar şimdiden açılması lazım. Yapılaşmaya zemini sağlam bu bölgeye de bazı yatırımların kayması gerek. Bir an evvel Batman’ın acil sorunu olan artık 500 yataklı hastanenin inşaatına start verilmesi şart. Çevreyolu ulaşım için gerçekten ideal bir bölge.”

Selin Akbaba: “Arif Arslan bey, çok güzel bir şekilde yeni hastane konusuna değinmişsiniz. Vatandaş artık ihale şu olacak, bu olacak dinlemekten gerçekten bıktı. Hastane ile ilgili henüz net bir şey yok ortada. Yedi yıldır vatandaş bu yatırımı bekliyor. Sayın Valimiz Hulusi Şahin ve Sayın Milletvekilimiz Ziver Özdemir beyden Batman halkına müjdeli haber bekliyor. Batman halkı, sağlıkta şifa için il il dolaşmasın. Bu önemli yatırımı kim hızlandırırsa, halk arasında hem dua alır ve minnettar kalır.”

Erdal Kangül: “Batman’ın ideal yerlerden biri de Ermi mevkisidir. Batman birkaç semtten ibaret değildir. Vali beyin üzerinde durduğu gibi hizmet ve imar şehrin dört bir yanına yayılması gerekiyor.”

Selim Ekinci: “Açılışı süre alan yeni Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile sık sık haber yapılabilse. Lütfen bitmeyen projelerde gündeme gelsin.”

Hamit Altınbaş: “Valizim sayın Hulusi Şahin’in Batman’da olduğu sürede 500 yatak kapasiteli hastanenin temelini atılması o’na nasip olur inşallah. Allah ondan razı olsun. Bu sağlık yatırımı da inşallah onun zamanında gerçekleşir.”

Münevver Başkale: “Bu Pandemi hastalık belki devam edecek. Önemli olan bu acil sağlık yatırımı hızlandırmak. Onun için 500 yataklı hastane işlemleri hemen hayata geçmeli. Bu sağlık yatırımı gecikmemeli. Bu konu sayın Cumhurbaşkanı ve üst düzey yetkililere de iletilmelidir.”

N.T: “Arif Arslan bey, köşenizi hep Batman’ın sorunlarının çözümüne yararlı olan yazılara ayırıyorsunuz. Duyarlılığınıza teşekkürler.”