**Batman-Bismil arasındaki 45 kilometrelik yol, yörenin en tehlikeli güzergahlarından biriydi. Bu yolun yapımı 10 yıl sürdü. Bu önemli güzergah yılların ihmaliyle yüzlerce can aldı...

**Hemen her gün meydana gelen trafik kazalarında canlar kaybedildi, maddi hasar oluştu. Biraz gecikmeli de olsa bu iktidar döneminde nihayet tamamlandı. Yolun devamı olan Güney Raman çevre yolunun tamamlanması Batman-Bismil, Diyarbakır yolunun çehresini değiştirdi...

GEÇ DE OLSA TAMAMLANDI
90 Kilometrelik Batman-Bismil-Diyarbakır yolu bölgenin en tehlikeli güzergahlarından biriydi. Bu önemli yol yılların ihmaliyle yüzlerce cana mal oldu. Hemen hemen her gün meydana gelen trafik kazalarında canlar kaybedildi, maddi hasarlar oluştu...
Daha önceki hükümetler tarafından projelendirilen, ancak AKP iktidarı döneminde ihalesi yapılan Batman-Bismil yolu biraz gecikmeyle de olsa nihayet tamamlandı...
Ve o güzergahın devamı olan Güney Raman çevre yolu Vali Ahmet Deniz’in üzerinde titizlikle durması sonucu ulaşıma açıldı...
Bu yol başta olmak üzere bölünmüş yol projelerinin iktidarın önemli icraatı olduğunu düşünüyorum...
Yöre ekonomisinin atar damarlarından biri olarak görülen Batman-Bismil-Diyarbakır karayolunun genişletilmiş haliyle Balpınar beldesinin gelişimine de katkı vereceğine inanıyorum.
Güney Raman çevre yolunun tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkürler…

SASON-MUŞ YOLU AÇILIRSA
Batman’ın 11 bin nüfuslu Sason ilçesini çıkmaz sokaktan kurtaracak 60 kilometrelik Sason-Muş yolu projesine; Karayolları Genel Müdürlüğü’nün ‘yeşil ışık’ yaktığını Belediye Başkanı Cuma Uçar’dan öğreniyoruz.
Bu yol güzergahı tamamlanırsa komşu il Muş, bize daha yakın olacak.
Yine önceki hükümetler döneminde gündeme gelen ancak hiç bir adım atılmayan Sason-Muş karayolunun şimdi de projelendirmeye yönelik çalışması ilçe için ‘umut’ olmuş.
Başkan Uçar, Sason-Muş yolunun proje çalışmalarını hızlandırması için Ankara’da aşındırmadığı kapı bırakmamış.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Milletvekili Ataullah Hamidi’den de destek sözü alan Başkan Uçar, umutlu konuşuyor.
Batman-Sason karayolu projesinin yanı sıra Batman Üniversitesine de hayat verecek olan Dicle nehri üzerindeki köprü projesi de Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş’un gündeminde.
Bu yollar tamamlanırsa Batman’ın Üniversitesi de Sason ilçesi de gelişecek.

BATMAN-HASANKEYF YOLU…
Batman-Hasankeyf duble karayolunda çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor.
Batı Raman ile Raman dağlarını birbirinden ayıran bölgede yapılan çalışmalar; beklenilenin üzerinde bir kalite ve hızla yol inşaatı sürüyor.
Yolu daha da güzelleştirecek olan Batman-Hasankeyf kavşağı ile Binatlı köyüne kadar olan yeni imar alanın da ‘duble’ yol kapsamına alınması o güzergahtaki yerleşim birimlerinde oturanlarını heyecanlandırmış.
Tarihi ilçe Hasankeyf ile petrol şehrini birbirine bağlayan ‘yol’ güzergahının projelendirme çalışmaları da Maliye Bakanlığı görevi sırasında Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in döneminde başladı.
Batman-Hasankeyf karayolu da artık tamamlanmaya doğru hız alıyor.
Sırada Batman’ın trafiğini rahatlatacak Organize Sanayi Bölgesi ile hava limanı önünden geçecek Kuzey çevre yolu projesi var.
Umarız, Karayolları bu yol güzergahını da ‘yol’ programına bir an önce alır.

******             ***

SIRADA ANTALYA SEFERLERİ OLMALI
Günlerdir Batman hava limanından Büyükşehirlerin hava limanlarına yönelik seferlerin artırılmasını yazıyoruz.
Gerek Milletvekili Ataullah Hamidi gerekse de Vali Ahmet Deniz’in gayretleriyle İzmir ve İstanbul’a artık seferler göründü.
Önümüzdeki ayın başında Pegasus, haftada 3 gün Batman-İzmir direkt seferleri başlatacak.
Ekim’in ilk haftasında da Batman hava limanından Pegasus; Sabiha Gökçen’e karşılıklı sefer düzenleyecek.
Aylardır hava yolculuğunda Batmanlıların mağduriyetini yazıyoruz.
İlgili ve yetkililerin önlem almaları gerektiğini belirtiyoruz.
Batman, yolcu potansiyeli olan bir şehir.
Ayaklarının önündeki hava limanından yararlanamayan Batmanlıların, her gün komşu il Diyarbakır’a ‘yolculuk’ yapmasından çektiği çileye dikkat çekiyoruz.
Batman’ın, İstanbul ve İzmir seferleri normalleşecek ama yine Batman’dan Antalya’nın yolunu tutan yüzlerce Batmanlının mağduriyeti var.
Hava yolculuğunda pahalı bilet uygulamasından yakınan Batmanlılar, haklı olarak İzmir seferleri gibi Antalya’ya haftada 3 gün sefer düzenlemesini istiyor.
Hava yolculuğunu tercih edenlerin mağduriyetini gidermek için şimdi de Batmanlılar Antalya seferleri için ilgili ve yetkililerden girişimlerin yapılmasını istiyor.
Batman’ın İstanbul ve İzmir seferleri kadar Antalya seferlerine de gereksinimi var…