Bu kentin önemli sorunlarını her zaman gündeme taşıyıp, çözüm için öneriler sunuyoruz. Ancak ülkemiz başkentten idare edildiği için sesimizi Ankara’ya duyurmada sıkıntı yaşıyoruz.

Hiç şüphesiz il yöneticilerimiz ve iktidarın yerel temsilcileri bu kentin daha iyi yarınlara kavuşmasını isterler.

Hiçbir seçilmiş veya atanmış başarısız olmak istemez.

Aklın yolu birdir, yapılacak her hayırlı yatırımın onlara da artı puanlar kazandıracağı gerçeği açıktır.

Herkes elinden geleni yapıyor ama sonuç alamıyorsa, bir tıkanıklık varsa Ankara ile ilintilidir diye düşünüyorum.

Geçtiğimiz gün gazetemizde yer alan bir habere göre, programda bir değişiklik de yoksa bugün önemli bir konuğumuz var.

Haber spotuna bakalım: “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Cumartesi günü Batman’a geleceği öğrenildi.”

Tabi önemli bir konumu olduğundan sayın bakandan beklentilerimiz olacak.

Beklentilerimize olumlu cevaplar verir veya vermez bilemem, belki gazetemiz kendilerine ulaşır umuduyla acizane Sayın Bakana bazı önemli sorunlarımızı iletmek isterim.

**

**

VAAT DEĞİL, PRATİK BEKLERİZ..

Bu kentin gerçekten önemli sorunları var. Bu sorunların bir süre önce düzenlenen tele konferans ile Bakan Bey’e iletildiğini hatırlıyorum.

Bilindiği gibi Batman demiryolu ağından yeterince yararlanamıyor. Batman-Diyarbakır arasındaki demiryolu ulaşımı ile ilgili taleplerimizi yıllardır dillendirmekteyiz.

Yüksek hızlı tren ve Raybüs ile ilgili taleplerimiz hakkında Sayın Bakana tele konferans ile verilen bilgilerin bugün dosya halinde takdim edileceğine inanıyorum.

Uçak seferlerinin yetersizliği ve yüksek bilet ücret konusu mutlaka masada olmalıdır…

Batman bu konuda hep üvey evlat muamelesi görmüştür. Batman’ın büyük şehirlerle uçak seferleri büyük önem arz ediyor.

Batman Kuzey Çevre yolu için de Bakan’dan destek istenmelidir.

Bu çevre yolu belki Belediyenin asli görevi ancak devlet katkısı ile hızlandırılabilir.

Batman-Hasankeyf-Gercüş bölünmüş yol problemimiz devam ediyor…

Hala duble yol denilen bölünmüş yol problemimizi aşamadık.

**

**

Batman-Sason karayolu da hala duble yola kavuşturulamadı.

Ayrıca Sason ilçemizi Muş’a bağlayacak yol ile ülke bütçesine trilyonlar kazandırılabilir. Zira Batman-Muş arasındaki yol kentimize hayat verecektir…

Batman-Muş arasında Sason üzerinden sağlanacak ulaşımın o ilçemizi nasıl çıkmaz sokaktan kurtaracağı meselesi ile mali boyutları ve katkıları ile ilgili sanırım Bakan Bey bilgilendirilecektir.

Batman-Diyarbakır yolunun 7 kilometrelik Batman çıkışının duble yol yapılması talebi tele konferansla Bakan Bey’den istenmişti. Aradan geçen zaman sürecinde bu konuda olumlu adımların atıldığını duymadım, bu mesele yeniden Sayın Bakana hatırlatılmalıdır.

Değerli Okurlarımın malumu olan Batman Üniversitemizi de çıkmaz sokaktan kurtaracak bir köprü meselesini özellikle Bakan Adil Karaismailoğlu’na arz etmek isterim. Bu konuda atılacak bir adımla Batman-Mardin arası oldukça kısalacak, çevre köyler hayat bulacak ve üniversitemiz ile kentimiz daha güzel yarınlara yelken açacaktır…

Üniversite yanında bir köprü için verilen devlet sözleri de var. Konumuzla ilgili düşüncelerimi Sayın Bakan’a da sunmak isterim: ‘Üniversite yakınında yeni bir köprünün yapılmasını elzem görüyorum. Sadece günümüzü düşünecek olursak, yarınlarda sıkıntılarla karşılaşacağız. Vizyon sahipleri bu kentin 50 ve 100 yıl sonrasını da düşünmelidirler…
Üniversitemizin öğrenci kapasitesinin 30 bine dayandığı süreçte sadece Üniversiteye gidip gelen öğrencilerin ulaşımı üzerinden meseleye bakmamalıyız.
Bakınız, günümüzde bile Üniversite öğrencilerinin ulaşımları büyük bir sorun olarak karşımızda duruyor. Üniversitede rahatsızlanan öğrencilerin kente getirilmeleri bir sorundur.
Neden? Çünkü Üniversite bir çıkmaz sokak konumundadır!..
Eğer Batman Üniversitesi bitişiğinde Dicle üzerinde yeni bir köprü inşa edilecek olursa, hem çevredeki onlarca köy rahatlayacak, hem de sürekli ulaşım araçları olacağından öğrencilerin sayısı 30 bini bulsa bile bir sorun yaşanmayacaktır…
Batman Üniversitesi bitişiğinde kurulacak bir köprü Batman-Mardin arasındaki yolu hayli kısaltacaktır. Şu anda Batman-Mardin arasındaki ulaşım Batman-Bismil-Çınar-Mardin hattı üzerinden sağlanmaktadır. Diğer alternatif yol ise Batman-Hasankeyf-Gercüş-Midyat hattıdır.
Her iki hat için çok uzun ve dolambaçlı yol kat edilmektedir. Oysa üniversite hattı üzerinden bir köprü inşa edilirse, Batman-Mardin arası yol hayli kısalacak, güzergahtaki köyler rahatlayacak, ciddi bir ekonomik kazanç sağlanacaktır…’

Batman’da incelemelerde bulunan eski Bakan Cevdet Yılmaz’ın, yeni köprü ve tıp fakültesi için destek sözü vermesi ardından da bu düşüncemi dillendirmiştim. Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’un da o dönemler köprü talebi ve açıklamaları olmuştu.

Bu kentin alt yapı sorunları da var. Batman atıksuları kimyasal ve biyolojik arıtmadan geçirilmeden Ilısu Barajı gölüne akıtılıyor. Bu konuda belediye yönetimine acil destek vermelerini bekleriz.

Kısacası kentimize gelecek Bakan Bey’e tüm sorunlarımızı iletelim. Pratikte hangi konularda kentimize katkı verebilirse dilerim dobra dobra açıklayacaktır. Hayali vaatlerde bulunan niceleri oldu. Sayın Bakan’ın o kervana katılmamasını dilerim. Hoş gelmişler, dilerim boş gitmezler…