*Batman kamuoyunun ısrarlı taleplerine rağmen uçak seferleri nedense artırılmadı. Komşu Mardin’de İzmir’e haftada 4 gün, Siirt’te de Ankara seferleri başladı. Nedense bölgede yolcu sayısının fazla olduğu Batman’da uçak seferleri artmıyor…

*İstanbul ve Ankara karşılıklı günde dört seferle sınırlı tutulan Batman Havalimanı eski seferlerini mumla arar oldu. Batman Hava limanında uçaklarda doluluk oranı yüzde 90’ların üstünde olmasına karşın nedense ihtiyaç duyulan seferler başlatılmıyor…

DİYARBAKIR’DAN SONRA
EN HAREKETLİ HAVALİMANIYDI
3-4 Yıl öncesi İzmir ve Antalya seferlerinin yanı sıra Batman Havalimanı, o tarihlerde İstanbul ve Ankara uçak seferleriyle birlikte binlerce yolcu taşıyordu.

Dört ayrı büyük İl’e karşılıklı seferlerde, koltukların tam dolu olurdu, yer bulmayanlar Diyarbakır limanından yolculuk yapmak zorunda kalıyordu.

THY ile Pegasus Hava Yolları Şirketlerinin en karlı limanı Batman’dı.

Hava Yolları’ndaki bazı şirketler, iş dünyasına ulaşımda büyük kolaylık sağlıyordu.

Antalya ve İzmir seferlerinin Batman’dan kaldırılması tepkiye neden olmuştu ama bir süre diş sıkılacak ve sabredilecekti.

Maalesef İzmir ve Antalya seferleri bir türlü dönmedi.

Komşu illerin seferleri artırıldı. Şanlıurfa, Elazığ, Diyarbakır, Mardin ve Siirt’te uçak seferlerinde artış oldu.

Batman Çağdaş Gazetesi olarak bu önemli sorunun ısrarlı takipçisi olduk.

Uçak seferlerinin artırılmasına yönelik verilen vaatler nedense unutuldu.

Batman kamuoyunun ısrarla uçak talebi bugüne dek nedense gerçekleşmedi.

Günde 4 sefer karşılıklı İstanbul ve Ankara seferleri Batman’a çok ama çok yetersiz. Çoğu yolcu, çevre illerin yolunu tutuyor.

Batmanlılar, hava yolculuğunda çile çekmeye devam ediyor.

ÇEVRE İLLERE VAR, BATMAN’A YOK
Pegasus Hava Yolları, komşu Mardin’den haftada 4 gün İzmir’e direkt uçak kaldırmasına rağmen talebin en yoğun oyduğu Batman’a tam 3 yıldır bu seferleri neden düzenlemiyor? Hem Anadolu Jet hem de Pegasus Hava Yolları’nın, Batman hava limanında sefer sayılarını artması gerekiyor mu?

Sefer sayısının artmasına yönelik ne yazık ki başkentte Batman’ın lobisi devrede değil.

Aylardır uçakların yetersizliği gerekçe gösterilerek, Batman Hava limanında seferler 4 uçakla sınırlı tutuluyor ve çoğu zaman Batmanlı yolcu Diyarbakır’a gitmek zorunda kalıyor.

Kış tarifesinde Batman Hava limanında tek bir sefer artırılmış değil.

Oysa güz mevsimiyle birlikte Mardin Hava limanında seferler artırıldı. Neredeyse bir yıldır uçak seferlerinin yapılmadığı komşu Siirt’te bile uçak seferleri başladı.

Batman’ın iş dünyası, turizm acente temsilcileri ve lobisi uçak sefer sayısının arttırılması için girişimde bulunması gerek. Batman halkı dört sefere mahkum edilince, hemen her gün 100 kilometre yol sarf etmek zorunda kalanlar çile üstüne çile çekiyor.

Uçak seferlerinin eskiden olduğu sayıya ulaşabilmesi için de etkili ve yetkililerin, bu talepleri tekrar dillendirmeleri şarttır. Batman Hava limanında seferlerin attırılması ve bu limandan direkt İzmir ve Antalya’ya sefer düzenlenmesi gerekir…

RENKLİ BİR SİMAYI DAHA KAYBETTİK

Batman Lisesi’nde 1970’li yıllarda okurken, bize ağabeylik yapmıştı Ahmet Çeğin…

Batman’ın ilk lisenin mutemedi Çeğin, liseli gençlerin dostuydu.

Yıllarının geçtiği o lisede bir eğitimci gibi liselilerin yanındaydı.

2010 Yılında geçiş yaptığı Batman Üniversitesi’nde de mutemetlik yapan Ahmet Çeğin, 2013 yılında emekli olmuştu. Ancak o örnek insandı. Okumanın yaşı yok demişti ve o 65’inde üniversiteli olmuştu.

Çeğin, öğrencilere inanılmaz öğretici olmuştu.

Geçen yılın Şubat ayında eski eğitimcilerle oturduğu bir kahvede Ahmet Çeğin’le sohbet imkanı bulmuştuk.

Yanında emekli eğitimcilerden Ömer Bozkurt, Cemil Hoca ve DDY Batman Gar Müdürlüğü’nden emekli Aziz bey vardı. O eski günleri anlatıp duruyordu, eski günlere olan özlemini dillendiren Ahmet Çeğin, önceki gün tedavi gördüğü Diyarbakır’da hakkın rahmetine kavuştu. Cenazesi dün Batman’da toprağa verilen Ahmet Çeğin, eski eğitim camiasında bir değerdi. Eski eğitimciler, o’nu unutmayacak.

Mekanı cennet olsun…