*Tam 3 yıldır Batman, Antalya seferlerine hasret. Batmanlılar, doluluk oranının yüksek olduğu İzmir seferlerinin kaldırılacak olmasına inanmak istemiyor. Mevcut seferlerinin korunmasına yönelik de esnaf odaları temsilcilerinden kimsenin kılını kıpırdadığı yok…

*Neredeyse bu şehre günde düzenlenen 7 uçak seferi bile çok görülüyor. Oysa komşu Diyarbakır’da günde 24 uçak seferi var. Ne Şanlıurfa ne de Elazığ’da yaz tarifesinde uçak seferlerinin azalmasında bir düşüş gözükmüyor...

MEVCUT SEFERLER ÇOK GÖRÜLMEMELİ

Yaz tarifesi bahane edilerek, önümüzdeki Mart’ın sonunda haftada 3 gün yapılan Pegasus Hava Yolları’nın İzmir- Batman seferleri kaldırılacak.
Sadece İzmir seferleri değil, İstanbul ve Ankara seferlerinde de azalmanın yaşanacağı Batman Hava limanındaki hareketlilik, 5-10 yıl öncesinin gerisine düşecek.
Tam 2.5 yıldan bu yana Pegasus İzmir-Batman arasında düzenlenen uçak seferlerinde doluluk oranı yüzde 100’lerdeyken bu önemli seferler nasıl zarar eder, nasıl iptal edilir. Anlamak mümkün mü?
Defalarca Batman hava limanında bu seferlerin yetersiz olduğunu yazdık.
Bir dönemler bekleme salonu bile olmayan, yolcuların karda, kışta açıkta uçak bekledikleri bu hava limanının diğer şehirlerin limanlarının seviyesine mevcut iktidarın getirdiğini de belirttik.
Son dönemlerde nedense; yılda 700 bin yolcunun seyahat ettiği Batman Limanından neden sefer sayısının azaltılmasına gidiliyor hala anlamış değiliz.
Üstelik uçaklarda doluluk oranı yüzde yüzlerde.
Bir de bölgede en yüksek fiyatlarla uçak biletinin satıldığı şehir Batman.
Türk Hava Yolları da zarar ettiği gerekçesiyle Batman Hava limanında bazı seferleri düşüreceğini açıklıyor.
Yaz tarifesi kapıda... Uçak seferleri düşerse, Batmanlılar hava yolu ulaşımda eski çileyle karşı karşıya kalacak...

BATMAN LİMANI KAR EDİYOR

1955’li Yıllardan beri bir geçmişi olan Batman Hava limanı ne yazık ki sefer sayısının azaltılmasıyla atıl duruma düşecek.
Son yıllarda sefer sayısının artmasıyla Batman Hava limanı azda olsa kendisine gelmişti, bölgede güvenli limanların başında yer alan bu liman gözden çıkarılmamalı.
Sorunlara duyarlılığıyla bilinen Vali Hulusi Şahin ve Milletvekili Ziver Özdemir, mevcut seferlerin korunması için çaba içindeler.
Bu şehrin iş dünyasının temsilcileri ve Esnaf Odaları Başkanları da uçak seferleri için harekete geçmeli.
Evet, Batman Hava limanı 600 bini aşan nüfusuyla 5-6 uçak seferiyle yetinmemeli.
Bakın Diyarbakır, Elazığ ve Şanlıurfa’nın limanlarına. O illerin hava limanlarından yurt dışı seferler bile yapılıyor.
Batman’dan her gün çok sayıda yolcu uçak bulamayınca Diyarbakır’ın yolunu tutuyor.
Bu şehirden her gün 90 Km. uzaklıktaki Diyarbakır’ın yolunu tutan Batmanlılar haklı olarak tepkili. Yolda kazası, belası var.

Komşu Diyarbakır’da günün her saatinde büyük şehirlere sefer var. Batman hava limanında ise seferlerin sınırlı tutulması ya da düşürülmesi bu şehir için bir eksidir.
Uçak seferleri zarar ediyor iddiasıyla Batman’da uçak seferlerinin azaltılmasına yönelik çalışma bu şehre kaybettir…

BATMAN LİMANINA DAHA FAZLA SEFER GEREK
Oysa komşu Diyarbakır limanından günde yapılan 24 uçuşa bakın. Sabah erken ve geç saatlere varan seferler sayesinde komşu hava ulaşımında şanslı bir il…
Evet komşu Diyarbakır’ın nüfusu bizden bir kat fazla. Biz onların üçte biri kadar uçak seferlerine razıyız. En azından mevcut seferlerin korunmasını istemek Batmanlının hakkı.
Batman-İzmir seferleri haftada üç gün devam edebilir.
Bakın, turizm sezonu diye Batman-Antalya seferleri de hafta 3 gün yapılabilir.
Ankara-Batman seferlerinde düşüş olursa iş dünyası etkilenir.
Aslında 3 yıl önce Batman hava limanından Antalya seferleri alınırken, bu vaat tekrar verileceği yönündeydi.
Aradan geçen 3 yılda bu söz unutuldu gitti…
Buradan bir kez daha tekrarlıyoruz.
Batman-İzmir seferleri kaldırılmamalı.
Bu şehrin kazanımı olan bu uçak seferleri bize çok görülmemeli. Batman-İzmir hattı bölgenin en karlı seferleri arasında yer alıyor.
İddia ediyoruz; THY, Anadolu Jet ve Pegasus Hava Yolları, diğer hava limanlarına göre en pahalı biletleri Batman limanına uyguluyor.
Önümüzde bir yerel seçim var…
Ve bakıyoruz ne yazık ki uçak seferlerini ciddi şekilde konuşan yok.
Beyler… Batman halkının bu talebini lütfen gündeminizden düşürmeyin…