*Uçak seferlerinin yetersizliğini yazmaktan parmaklarımızda derman kalmadı. Batman’dan hemen her gün 2 uçak dolusu insan Diyarbakır’ın yolunu tutuyor. Kimisi arabasıyla, kimisi kiraladığı araçlarla komşu İl’in yolunu tutunca neredeyse bir uçak bileti kadar ayrı bir masrafa giriyor ve yollarda resmen çile çekiyor…

*Şu günlerde Batman Ticaret ve Sanayi Odası seçimi öncesinde adaylar arasında harıl harıl bir çalışma var.  Adaylara ‘başarılar’ diliyoruz ama yanlış anlamasınlar, bu şehrin iş dünyasının onlardan yakındığı beklenti de uçak sefer sayısının artırılmasına yönelik girişimleriydi. Maalesef BATSO başta olmak üzere diğer Odalar bu konuda sınıfta kaldı…

EN AZ UÇAK SEFERLERİNİN YAPILDIĞI ‘İL’ OLDUK

1958 Yılından bugüne kadar uçuşlara açık Batman Hava limanı en sessiz dönemini yaşıyor.

Diyarbakır’dan sonra 65 yıldır ulaşımda olan bir havalimanının bu kadar az bir sefere tanık olmamış. Düşünün 1968 yılında Batman'a altın mikrofon ödülünü getiren sanatçı İlhan Telli'nin, Batman Havalimanında karşılanmasına çevre illerdeki hayranları bile görmeye gelmiş.

Batman havalimanında ne sanatçılar ne bürokratlar ne Başbakanlar ne Cumhurbaşkanları ne de önemli simalar yolculuk yapmamış ki…

Yine Süper ligin takımlarından Fenerbahçe ve Trabzon gibi büyük futbol kulüpleri, bu limandan binlerce taraftarla karşılanmıştı.

Eski Batman havalimanı güzergahı olarak bilinen SSK Caddesi’nin dili olsa da o yoğun havalimanı trafiğini anlatabilseydi.

İŞ DÜNYASI DA AĞIRLANDI

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, Batman'da siyaset yaptığı dönemde çok önemli iş dünyası da Batman havalimanına konuk oldu.

Bunlar kim derseniz, Sun Ekspres havayolları kurulu Başkanı Sabancı’lar, TÜPRAŞ eski yönetim kurulu Başkanı merhum Mustafa Koç, Fenerbahçe Kulüp eski Başkanı Aziz Yıldırım ve Yeşil çam’ın bazı devleri,  bu limanda yolculuk yaptı.

Hiç unutmuyorum. 1994 Yılında Batman’a gelen Fatma Girik' i eski havalimanı Apron’unda yolcu ederken söylediği bir söz vardı;

“1974 Yılında da ‘Kuma’ filmi çekimi için yine bu limana gelmiştim. 20 Yıllık sürede Batman o kadar değişmiş ki tanıyamadım. Batman limanı daha güzel bir apron binasına layık.”

Aradan yıllar geçti. 2010 yılında Batman limanına mükemmmel bir apron yapıldı. Apron açılışına katılan eski ulaştırma bakanı Binali Yıldırım'a yanaşan eski Diyarbakır Milletvekili İshan Arslan aynı şunları söylüyordu;

“Batman'a yaptığınız apronun aynısını Diyarbakır’a da istiyorum. Batman limanının fiziki yapısına hayran kaldım.”

 Aradan çok geçmeden Diyarbakır,  Batman apronunun daha büyüğüne kavuştu.

Uçak sefer sayıları ikiye, hatta üçe katlandı.

Ne yazık ki biz yerimizde saydık.

BATSO VE ODALAR NEDEN SUSKUN

Yazımızın girişinde de Batman havalimanında sefer sayısının azaldığına yönelik ne kadar yorulduğumuza vurgu yapmıştık.

Gerçekten de öyle.

Bu sorunu yaza yaza maalesef dilimizde tüy kalmadı.

Bu önemli soruna kim çözüm bulacak?

Elbette Oda ve STK'lar…

Batman'da 350'i aşkı tekstil firması var ve bu firmaların  başındaki yöneticiler Batman - Ankara ve Batman ile İstanbul arasında mekik dokuyor. Bu iş dünyasındaki firmalar Batman'da bilet bulamayınca komşu Diyarbakır'a yolculuk yapmak zorunda kalıyor.

Sadece tekstilciler mi? Elbette değil. Turizm sektöründeki esnaflar da uçak sefer sayısının yetersizliğinden yakınıyor.

Burada otel işletmecileri Almanya’dan gelen misafirlerini Diyarbakır havalimanında karşılıyor ve Batman'a getiriyor.

Her yıl 15 ile 20 bin arasında Ezidi topraklarında tatilini geçirmek için Batman'a geliyor ama Batman'a bilet bulamayınca Diyarbakır'a iniyor. Diyarbakır-Almanya arasına uçuşlar yapılıyor. Maalesef Batman havalimanı uluslararasına henüz tam anlamıyla açık değil. Sadece yılda bir ya da iki kez Umre ve hac yolculuğu Batman’da yapılabiliyor.

Bırakın Batmanlı’ların yurt dışına seyahat etmeyi, Batman’dan ne İzmir ne Antalya  ne de Bursa'ya gidebiliyor.

Nüfusu Batman’ın yarısı bile olmayan Muş bile Bursa’ya direkt uçuşlar başlatırken, biz ise yerimizde sayıyoruz .

Neden BATSO ve odalar suskun.

Bu şehre çok yazık…