**Yeni adı “Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü” olan TPAO, yeni yapılanmayla artık herkes o küçük ‘Bölge’ binasının sadece üretimle uğraşacağının farkında...

**Eski atölyelerin tamamen TPİC’e devredildiği TP’nin; geleceğini kimse kestiremiyor. Sosyal aktivitelerin de azaldığı TP’de son günlerde emekliye ayrılanların sayısı 150’ye yaklaştı.

TP KÜÇÜLDÜ, EKONOMİ SARSILDI
TP Batman Bölge Müdürlüğü’nden yeni emekliye ayrılmış bir petrol emekçisi, mektup göndermiş. Noktasına, virgülüne dokunmadan size aktarıyorum;
“TP’nin yeni yapılanmasına yönelik çalışmaları izliyoruz. Bu ilgimizin eskiden Batman’ın lokomotifi durumundaki TP’den her geçen gün emekliye ayrılanların sayısının artması. 30 Yıl öncesine kadar 7000 emekçinin çalıştığı bu önemli kurumda, böyle giderse çalışanların sayısı 1000’nin altına düşecek.
Bir kaç yıl öncesinde onlarca atölyesi olan Türkiye Petrolleri’nde artık üretim dışında hiçbir faaliyet yok. ‘Kara altın’ denilince ‘Batman’ akıllara geliyor ama bu şehrin ‘petrol okulu’nun dününe dair aktiviteleri kalmadı.
Türkiye Petrolleri 10 yıl öncesine kadar Batman ve bölgeye azımsanmayacak ekonomik katkısı vardı. Şimdilerde malzeme alım satım  işi ve büyük ihaleler, tamamen Ankara’da yapılıyor. TPAO’nun küçülmesi bu kent için ciddi bir kayıp. Emekli olan her işçi Batı kentlerinin yolunu tuttu. Petrol sektörlerinden emekli olanlar, yıllar öncesinden olduğu gibi Yalova, Mersin ve Bursa illerin yolunu tuttu. Petrol emekçileri, çocuklarının geleceği için istemeye istemeye bu şehirden göç eediyor. TP’den ayrılan işçinin, batı illerine gitmesi içimizi acıtıyor.”  
Petrol emekçisi okurumuzun yazdıklarına katılmamak elde değil.

Şu günlerde erken yada gönüllü emekliliğin hızla sürdüğü TP Batman Bölge Müdürlüğü artık kimsenin gündeminde değil. Türkiye Petrolleri’nde çalışanların da ümidi kalmadı, yavaş yavaş karamsarlık ruhlarını sarmış durumda. İşte bir emekçinin TP ile ilgili tespiti bu önemli petrol sektörünün geldiği durumu çok iyi özetliyor.
Yorum, siz değerli okurların…

SAĞLIK’TAKİ SORUNLAR GİDERİLECEK
Milletvekili Ataullah Hamidi, Kurban Bayramı arifesinden bu yana geldiği seçim bölgesini terk etmiyor.
İlçe gezisi ve şehirdeki etkinlikleri kaçırmayan Milletvekili Ataullah Hamidi ile sağlık başta olmak üzere bazı konularla ilgili sohbet ettik.
Batman’ın ‘Sağlık’ta yaşanılan sorunların bir bir çözüldüğünün altını çizen Milletvekili Ataullah Hamidi, ‘400 yatak’  kapasiteli yeni hastanenin inşaatı için Sağlık Bakanı’na önümüzdeki günlerde bir heyetle çıkarma yapabileceklerini söylüyordu.

HASTANE TEMELİ ATILMALI

Hasankeyf’teki hastane durumundan Araştırma-İhtisas, Tıp Fakültesinden sağlığın diğer sorunlarının çözümüne kadar bazı sorunlarda üzerlerine düşeni yaptıklarını anlatıyordu Milletvekili Hamidi.
Evet, sağlıkta bazı sorunlar var ama bunların tümü zaman için de giderilecek sorunlar.
Bir süre önce Vali Ahmet Deniz de yeni hastaneyle ilgili yakın bir sürede Sağlık Bakanlığı nezdinde görüşmelerde bulunacaklarını açıklamıştı.
Batman sağlık yükü ağır mı? Ağır…
Tıp Fakültesi ve Araştırma-İhtisas hastanesi olmayan Batman’ın öncelikli sorunlarına Milletvekili Hamidi de Vali Deniz de sıcak bakıyor.
2017’nin son aylarındayız. Artık yeni hastanenin temeli atılmalı…