** TPAO Batman Bölge Müdürlüğü, son dönemlerde sosyal yatırımlarla 'halka' ulaşmaya çalışıyor. Kurulduğu günden beri ‘Berlin duvarı’nı andıran kapısıyla halkla mesafeli duran TPAO, artık sosyalleşiyor…
** Yatırımcıların 'cazibe merkezi' haline gelen TPAO'da yeni tesisler göz kamaştırıyor. Özellikle Petrol kafenin ayrı bir hava kattığı tesislerde bir süre sonra hizmete girecek yaşam merkezi de cazibeyi arttıracak.

İDDİALI YATIRIMLAR
Son günlerde ortaya atılan 'Bölge Müdürü değişecek' haberleri bir kenara TPAO Batman Bölge Müdürlüğü'nde yapılan güzel işleri atlamamak gerek. TPAO'daki sosyal yatırımlar heyecan veriyor. Bölge Müdürü Süleyman Çalık'ın tayin durumu açıkçası bizi ilgilendirmiyor. Sonuçta kendisi görev adamı. Batman olur, Ankara olur, İzmir olur fark etmez. Bu mevzunun bu denli mesele haline getirilmesini anlamak zor doğrusu. Çalık, sıra dışı kişiliğiyle bazı kesimlerden alkış aldığı gibi bazı kesimlerin de hedef tahtasında. Ancak Çalık’ın halkla bütünleştiği de bir gerçek. Kişisel sorunlar bizi ilgilendirmediğinden biz yatırımları değerlendirelim. Vatandaşların geçmiş yıllarda kapısından bile girmekte zorlandığı TPAO'da sosyal yatırımlara ağırlık veriliyor.

PETROL KAFE...
Geçenlerde iki saat süreyle gezindiğim TPAO'da güzel işlerin yapıldığını görmek açıkçası beni heyecanlandırdı. Özellikle kısa bir süre önce hizmete giren Petrol kafenin tesislere verdiği hava Batman adına sevindirici. 7'den 70'e herkesimin soluklandığı Petrol kafe, modernliğin yanı sıra hizmet kalitesiyle de bölge standartlarının üzerinde. Boran kardeşlerin titizlikle üzerinde durduğu proje, kısa sürede hayata geçirilerek renk katmış TPAO'ya. 1.5 milyon lira civarındaki yatırım, TPAO tesislerinin yıllarca 'Berlin duvarı' gibi korunmasını da gevşetmiş açıkçası. Batman'dan veya diğer illerden gelen misafirler daha önce TPAO tesislerine girebilmek için neredeyse GBT sorgulanmasına alınıyordu. Bu açıdan ele aldığımızda Petrol kafe girişlerdeki prosedürleri hafifleterek, kötü algıyı da bir nebze yıkmış oldu.

DEV KOMPLEKS
TPAO'da iddialı bir yatırımı da Ertuğrullar gerçekleştiriyor. Yaklaşık 10 dönümlük alanda inşa edilen yaşam merkezinde spor merkezi, plates, sauna, fin hamamı, bayan-erkek kuaför, çocuk kreşi ve çay bahçesi yer alıyor. Mahmut Ertuğrul yönetimindeki ‘Petrol Yaşam Merkezi’nin yaşam kalitesini artıracağını kestirmek güç değil. 750 bin TL’lik dev kompleks, Batman’a hizmet vermenin heyecanını yaşıyor.

LE PARİS
Bir yıl önce Batman kent merkezinde hizmete giren ve bayanların büyük ilgisiyle karşılaşan Le Paris Güzellik Merkezi de ikinci şubesini TPAO tesislerinde açtı. Petrol Yaşam Merkezi çatısı altındaki güzellik merkezi şimdiden bayanların uğrak adresi oldu. Faysal Tekin, Erdal Canpolat ve Hasan Çayır ortaklığı, ‘Le Paris’le çıtayı yükseltti.

18'DEN 40 DERSLİĞE
TPAO Bölge Müdürlüğü tesislerindeki Atatürk İlköğretim okulu yeni yapısıyla göz kamaştırıyor. Eski yapısı tamamen yıkılan ve 18'den 40 dersliğe çıkartılan ilköğretim okulu, yeni eğitim-öğretim sezonuna yetişecek. Yapımı devam eden okul, mimari yapısıyla da dikkat çekiyor. Öte yandan 1989 yılından bu yana hizmet veren Kristal park da ilk kez ciddi bir şekilde revize ediliyor.

ÜRETİME YATIRIM VE İŞ GÜVENLİĞİ
Günlük 24 bin varil petrol üretiminin yapıldığı TPAO Batman Bölge Müdürlüğü'nde üretimi artıracak yatırımların yanı sıra iş güvenliğine de büyük önem veriliyor. Sondaj teknik operasyonlar atölyesi, ağır ve hafif nakliyat araç parkı, yeni yemekhane ile pansiyonların yapımı devam ediyor. İş güvenliği ile çalışma ortamlarının rehabilite edildiği tesislerde verimin artırılması hedefleniyor. Petrol üretimini artırmak için de yeni sahalara gözünü diken TPAO, mevcut kuyuların dışında umut vadeden sahaları da didik didik arıyor. TPAO'nun yakında üretimle ilgili patlama yapması sürpriz olmayacak.