TP, Batman’ı bugünlere taşıyan önemli kurumlarımızın başında gelmektedir. 1940 yılında ilk petrolün bulunması ile başlayan süreç İluh köyünü  bugünkü Batman yapan ilerlemenin başlangıcı olmuştur. Bu nedenle TP Bölge Müdürlüğünü değerlendirirken bu önemli unsuru asla unutmuyoruz.

Unutmadığımız başka bir konu da bu kurumumuzun Batmanlıların önemli bir ekmek kapısı olmasıdır. Çünkü kurum yan etkisi ile birlikte binlerce aileye iş ve aş sağlayan bir kurum ve Batman ekonomisini canlı tutan kurumlardan birisi.

Bunların anlatmamızdaki neden kurumun önemini bildiğimizin bilinmesidir. Lakin son zamanlarda kurum gittikçe küçültülmeye, aş ve iş merkezi olmaktan uzaklaştırılmaya çalışılan bir kurum haline getirilmiştir. Önce bölge müdürlüğü bölündü ve işçilerin önemli bir bölümü Adıyaman’a gönderildi. Ardından emeklilik çalışmaları yürütüldü ve çalışanların önemli bir bölümü daha kademeli olarak emekli edilerek kurum küçültüldü. Ardından kadrolu eleman alımı yerine müteahhit elemanları çalıştırıldı. Bazı ünitelerin özelleştirilmesiyle TP iyice küçüldü.

Bütün bunlar olurken hep temkinli ve yapıcı bir yaklaşım ile kurumun yöneticilerini uyarmaya çabaladık ve yapılmaması gerekenler konusunda uyarılarda bulunmayı ihmal etmedik.

Ancak gelişmeler üstü üste gelmekte ve tehlikenin boyutları artmaktadır. Kurum daha çok kazanç daha az maliyet hesapları içerisinde hareket ederken Batman ilinin Türkiye'nin en fazla işsizine sahip olduğunu dikkate almayan bir yaklaşım içinde görünüyor. TP gibi kurumlarımızın sadece kazanç üzerinden değil sosyal sorumluluk duygusu ile de hareket etmesi gerektiğini görmezden geliyor. Yoktan dirilterek bugünlere kadar getirdiği ilimizi terk etmeye ve ekonomisini geriye götürecek işlere imza atmaya yöneliyor ki bu hiç de iyi bir bakış açısı ve yaklaşım değil.

Geçen gün bu kurumumuzun bünyesinde yıllardır taşeron olarak çalışan 62 personele, ihaleyi alan Gaziantep firması kapıyı göstermiş. 1 Kasım'da işlerine son verilecek olan emekçiler, yeni firmanın kendileriyle devam etmesini istiyorlar. Bu konuda başta Vali Ahmet Deniz, TP Bölge Müdürü Mustafa Demir'den destek bekliyorlar.

Bu işçiler zaten aldıkları maaşla kıt kanaat geçiniyorlar. İşlerini kaybetmemek için de kendilerine verilen görevleri yapmaktan kaçınmıyorlar. Gelişmeler onları öylesine ürkütmüş ki aç kalmamak için seslerini kamuoyuna ve yetkililerine duyurmaya çalıyorlar ki bu doğru bir tepki olarak algılanmalı.

Emekçilerim aileleri ile birlikte aç kalmamak için de yetkililerden yardım bekliyorlar. Desteklenmek istiyorlar ki bu da en doğal haklarıdır.

Evet, TP başta da belirttiğimiz gibi hem bizim hem de kentimizin güzide bir kuruluşu ve her zaman da öyle kalmaya devam edecek ancak bir şartla. Eğer kuruluşundan beri üstendiği sosyal ve ekonomik misyonunu sürdürmeye devam ederse!

Yani özetle Batman ve Batmanlılara aş ve iş imkanı sunmaya devam ederse.

Yani kazancının bir bölümü ile bile olursa bu kente yatırım yapmaya devam ederse.

Yani kendini bu kenttin kurucu unsuru olarak görmeye devam edip sorumluluklarını yerine getirirse.

O zaman hem biz ona sahip çıkacağız hem emekçilerimiz onu yükseltmek için gerekli adımları atacaklardır. Aksi durumda Batmanlılar olarak emekçilerimizin yanında saf tutacağımızdan bu güzide kuruluşumuzun yöneticilerinin hiç şüphesi olmasın. Amaç el ele vererek hep birlikte yükselmektir. Çünkü aç kalan insanlara yeni açlar eklenmesine vicdanımız el vermez. Sanırım güzide kuruluşumuzun yöneticilerinin de bu duruma vicdanları amin demez.