*Uzun bir bayram tatili geçirdik. Özlemişiz o günleri ama gördüğümüz manzaralar hiç pandemi yokmuş gibiydi. Batman’dan Doğu’daki yerleşim birimlerine giden yüzlerce kişi, virüsle buluşmuş olabilir ve tatile çıkanlar evlerine döndü. Çok dikkat etmek gerekiyor…

*Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf, ‘Bayram’ tatili süresince çok renkliydi. Şu sıcak günlerde keyfin adı; Hasankeyf… Tarihi ilçede teknelerle 5000 ziyaretçi Hasankeyf Kalesi ve kanyonlara teknelerle turladı. Tekneler bayram gezisi için doldu…

DEĞİŞMEYEN MANZARA
Kurban Bayramında yine aynı haberler vardı.

Batman’da Kurban Bayramı’nın ilk gününde tek-tük de olsa acemi kasaplar acil’in yolunu tuttu. Kurbanlık pazarının kurulduğu Şerzan Kurt Parkı’nın önü çok hareketliydi. Kaçan kurbanlıklar kovalandı, yakalanmaya çalışıldı.

Bir de trafik kazası haberleri…

Batman ve ilçelerinde ölümlü trafik kazası yoktu.

Aşırı ve hatalı sollama yüzünden yaşanan kazalarda 55 kişi yaralandı.

TATİL, TATİLDE KALDI
Evet Kurban Bayramı tatili bitti.

Uzun bir bayram tatili geçirdik.

Bayram tatilinde çok sayıda Batmanlı, Doğu illerinin yolunu tuttu.

Pandemi yokmuş gibi hareket edenlerin manzarası ürkütücüydü.

Uzun tatile çıkanlar bir birine virüs bulaştırabilir ve bu insanlar evlerine dönmeye başladı.

Çok dikkat etmek lazım.

Sadece Doğu illeri bir örnek değil, diğer tatil bölgelerinde de aynı manzaraları görmek mümkündü. Mersin varyantı, Antalya-Alanya varyantı olabilir…

HASANKEYF ÇOK RENKLİ
Bayram tatilinde renkli yerlerden biri de Hasankeyf’ti…

Hasankeyf Belediye Meclisi’nin, bir süre önce ihalesini yaptığı tekne işletmeciliğinde ‘18 Büyük ve Küçük Tekne’ artık Prof. Dr. Veysel Eroğlu-Ilısu Baraj gölünün masmavi sularında turluyor. Hasankeyf’in iki limanında teknelerden biri yolcu kaldırıyor, diğeri yolcu indiriyor.

Hasankeyfli tekne işletmecilerinin yüzü gülüyor.

Tekne kaptanlarından Murat Yılmaz, uzun yıllar batı illerinde turizm sektöründe çalışmış. Kooperatifleşmeye giden tekne’de kooperatifleşemeye doğru giden yolun hikayesini de tekne kaptanı Yılmaz, anlatıyor:

“Tekne Kooperatifinde şu anda üye sayımız 400 civarında. Tekne işletmeciliği bizim için bir umut oldu. Uzun yıllar batı illerinde turizm sektöründe çalıştım. Memleketime yıllar sonra geldim, tekne turizmi burası için ideal bir yer. Bayram süresince 5000 ziyaretçiyi Hasankeyf kalesi ile kanyoları kapsayan rotada gezdirdik. 55 Yolcu kapasiteli teknemizle konuklarımıza eşlik eden küçük misafirlere yönelik ikramlarımız ücretsiz oldu. Önümüzdeki süreçte Liman Müdürlüğü’nün belirleyeceği rota doğrultusunda profesyonelce tekne işletmeciliği yapacağız…”

HER ŞEY HASANKEYF İÇİN…
Her şey daha iyi bir Hasankeyf için.

Danimarka’nın Randers şehrinde 23 yıldır yaşayan Batmanlı Faysal Sincar, tekne turizminin önemine dikkat çekiyor:

“Kaldığım Danimarka’da tekne-gemi turizmi önde gelen sektör. Ailemle bayramı geçirmek için memleketime geldim. İyi ki de gelmişim, sıcak havalardan şikayetçi değilim. Turizmde Hasankeyf’in daha iyi bir yere gelebilmesi için bazı eksikliklerin giderilmesi gerekiyor. Burada bazı eksiklikler var. Araç parkı ve yürüyen merdiven gibi bazı yenilikler yapılmalı. Yine de 35 dakikalık tekne turundan keyif aldık…”

Kale ve kanyonlara tekne turu yapan yerli ve yabancı konukların halayı ise görülmeye değerdi.

Teknelerden biri geliyordu, diğeri gidiyordu.

Hasankeyf’te renkli görüntüler vardı.

Akşam serinliğinde tekne turu bir başka oluyor.

Kısacası, Hasankeyf kazanıyor…

Sağlıkla kalın…