Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye’nin tahıl ambarı Konya’da tarımda öncü ve örnek çalışmaları hayata geçirerek Konya ve ülke ekonomisine katma değer sağlamaya gayret ettiklerini söyledi.

Konya genelinde kurak arazilerde alternatif ürün yelpazesini genişletmek için başlatılan "Kuru Tarım Alanlarında Nohut Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında başvuruları alınan çiftçilere ürünlerini teslim eden Başkan Altay, "Konya’da tarımsal üretimi ve çeşitliliği artırmak için yoğun bir gayret içerisindeyiz. 2014 yılından itibaren tarımsal desteklerde bulunuyoruz. Bugün de nohut tohumu dağıtmak için bir araya geldik. Buradaki amacımız kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın özellikle ekilmeyen arazilerde üretim yapması için mali destekte bulunmak. Ayrıca nohut gibi hem ekonomik değeri yüksek hem suya az ihtiyacı olan bitkilerin üretimini artırmayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Desteklerimiz 31 ilçede devam ediyor"
Konya’nın sadece kendisi için değil, Türkiye’nin gıda güvenliği için de üreten bir şehir olduğuna dikkat çeken Başkan Altay, "Çiftçilerimiz Konya’nın 42 bin kilometrekarelik alanında tarımsal üretim gerçekleştiriyor. Biz de Konya Büyükşehir Belediyesi olarak fidan, fide, tohum desteğinde bulunuyoruz. Desteklerimiz Konya’nın 31 ilçesinde devam ediyor. Konya üretmeye devam edecek, biz de desteklemeye devam edeceğiz. Rabbim bol yağmurlu, rahmetli günler versin. Çiftçilerimizin kazancı bol olsun. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman çiftçimizin yanındayız. Hayırlı olsun" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA