*Aktif politika döneminde de sonrasında da çok yakından tanıdığım Raman aşiretinin ileri gelenlerinden sevilen sima Ferit Özdemir, köyündeki iki aileyi barıştırmak isterken, kör bir kurşunun karaciğerine isabet etmesiyle ağır yaralanması sevenlerini sarstı…

*Daha 20 gün öncesiydi buluşmuştuk Ferit Özdemir’le. Aile büyüklerinden bir sima hakkın rahmetine kavuşmuştu. Ferit Özdemir ile taziye evi bahçesinde ayaküstü sohbet etmiştik. Ferit Özdemir, takılmadan durmamıştı bana: “İhtiyar yeter artık. Ne zaman emekli olacaksın.” Dün sabah da Petrol-İş Sendikası eski Şube Başkanı Mehmet Doğu’nun ölüm haberiyle sarsıldık…

BARIŞ’I SAĞLAMAK İSTERKEN…
Batman’ın sevilen kanaat önderlerinden Ferit Özdemir, Raman aşiretinin ileri gelenlerinden…

Petrol şehrinde oturup da Ferit Özdemir ve ailesini tanımayan yoktur. 40 Yıllık gazetecilik mesleğimde yakından tanıdığım dürüst ve ilkeli siyasetçilerden biri de Ferit Özdemir’di.

O, 90’lı yıllarda aktif politikanın içindeydi. Sonrasında ise politikayı bıraktı.

Batman eski Milletvekili Faris Özdemir’in de ağabeyi olan Ferit Özdemir, her ne kadar Ankara’da oturuyorsa da doğup büyüdüğü Batman’dan hiç ama hiç kopmadı. Tabiri caizse bir ayağı başkent bir ayağı da memleketindeydi. Aralıklarla gidip geldiği Batman’da husumetli aileleri barıştırırdı. O tam bir sulh adamıydı.

Önceki gün Meymuniye köyünde aralarında husumet olan Koçerleri barıştırmak isterken kaza kurşunuyla ağır yaralanan Ferit Özdemir’in durumu kuşkusuz herkesi üzdü.

Düşünün kanaat önderi, örnek bir sima barışı sağlamaya çalışıyor ama ne yazık ki hala elinde silah taşıyan bir toplumuz.

SULH İNSANI…
Ferit Özdemir, eski milletvekili kardeşi Faris Özdemir ile birlikte yörede husumetli olan aileleri barıştırmak için adeta ‘barış elçisi’ görevini üstlenmişti.

Bir köşeye çekilmek yerine daha çok yöredeki insanların sorunlarıyla dertlenen Özdemir kardeşler, bir yerde kendi ailelerini ve sağlıklarını ihmal ediyordu.

Onlar da aile büyükleri gibi sulh’tan yanaydılar.

20 Gün öncesiydi, aile büyüklerinden bir sima yaşama veda etmişti. Ankara’dan taziyeye gelen Ferit Özdemir ile Kubba taziye evinin dışında sohbet etmiştik. Şakayı seviyordu, yakın dostlarına takılmadan edemiyordu. Çevrede kimsenin olmadığını görünce bana dönüp takıldı; “Artık yeter ihtiyar. Ne zaman köşene çekileceksin. Biz de yorulduk. Mesleği ne zaman bırakacaksın?”

Geçen hafta Ankara’dan Meymuniye köyüne gelen Ferit Özdemir, kendisini sulh için davet eden bir aileyi kırmamıştı. Koçer iki aile arasındaki husumeti önlemeye çalışırken kör bir kurşun, o güzel insanın karaciğerine isabet etmişti. Batman’dan sonra kaldırıldığı Malatya Turgut Özal Tıp Fakültesi’nde yoğun bakımda olan Ferit Özdemir’in sağlığına kavuşması için de herkes dua ediyor.

“SEVENLERİ DUALARINI EKSİK ETMESİN”
Ağabeyi Ferit Özdemir’in kör bir kurşunla yaralanması; kuşkusuz sevenlerini ve o’nu tanıyanları sarstı ama en çok etkilenen de kardeşleri ve yakınları…

Ağabeyini çok seven eski Milletvekili Faris Özdemir, dün kilitlenen cep telefonlarına cevap vermekte zorlanıyordu. Telefonla ulaştığım Faris Özdemir’in büyük üzüntüsü sesine yansımıştı. Üzüntüsünden kelimeleri yutkunuyordu; “Sevenlerinden Allah razı olsun. Gerek Batman’da gerekse de Malatya’da bir an olsun bizi yalnız bırakmayanlardan tek isteğimiz var. O da dualarını eksik etmemeleri…”

Gerek Ferit Özdemir gerekse de Faris Özdemir, yörede sayısız husumetli aileleri barıştırdı. Aileler, onlar sayesinde bir araya geldi.

Yine de kendisinden ‘barış’ yardımı isteyen bir köylünün yardımına koşan sulh insanının başına gelen bu vahim olaya bakın.

Dualarımız sulh’tan yana olan o güzel insan için…

Ferit Özdemir’in, Batman Çağdaş arşivinde yardımlaşmayı gösteren örnek bir karesi var. 2017 Yılının Aralık ayında Batman Özel Yaşam Hastanesi personeli ile çalışanlarının kan bağışında hazır bulunan Ferit Özdemir, Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dinç ile objektiflerimize böyle yansımıştı.

Batman’ın sevilen siması, Ferit Özdemir’in sağlığına kavuşup aramıza dönmesi için dua ediyoruz.

PETROL-İŞ’İN DOĞU’SU DA
ARAMIZDAN AYRILDI

Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi de dün acı bir kayıpla sarsıldı.

Batman Şubesi’nde iz bırakan bir başkan dün yaşama veda etti.

8 Yıl süreyle Şube Başkan Yardımcılığı, 2008-2010 yılları arasında da Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanlığı görevini üstlenen Mehmet Doğu, bir süredir amansız hastalığın pençesindeydi.

53 Yaşındaki Doğu, dün gece evinde fenalaştı. Kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Sevenleri, o’nu son yolculuğuna uğurladı. Asri mezarlığında toprağa verilen Mehmet Doğu, Petrol-İş Sendikasında iz bırakan profesyonel bir sendikacıydı.

Petrol-İş emekçisi o’nu unutmayacak.

Mekanı cennet olsun.